kotiliesi

torstai 14. tammikuuta 2016

Spelttinen pataleipä




Tänään on taas uuniruoka päivä ja uuniin pääsee mukaan niin broileri-riisipaistos, pannari kuin myös tämä jo eilen kohoamaan laittamani pataleipä.

Tänään mentiinkin ulos heti lastenohjelmien loputtua. Nyt kun kerrankin on lunta ja pakkas lukematkin ihan siedettävät.
Päästiin viettämään oikein kunnon ulkoilu päivä ja sitten maittaa tuo ruokakin ja päiväunikin paljon paremmin.



4 dl vehnäjauhoja
3 dl spelttijauhoja
2 tl ruususuolaa
1/2 tl  kuivahiivaa
3 1/2 dl kädenlämpöistä vettä

sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää vesi sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista ja ainekset hyvin sekaisin.
Peitä kulho kelmulla ja anna kohota 12-24 tuntia. Mitä enemmän taikina saa olla kohoamassa, sitä maukkaampaa leivästä tulee.

Seoraavana päivänä kumoa taikina hyvin jauhotetulle leivinpöydälle ja muotoile taikinasta leipä.
Anna kohota vielä noin puoli tuntia.
Laita pata kylmään uuniin ja laita lämpö 225 asteeseen.
Aseta leipä lämpimään uunipataan, ripottele pinnalle jauhoja ja tee leivän pintaan viillot.
Laita padan päälle kansi ja paista puoli tuntia.
Ota kansi pois ja paista vielä vartin verran.
Ota leipä uunista ja kumoa se.
Älä laita leivän päälle liinaa vaan anna pinnasta tulla ihanan rapea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)