perjantai 22. tammikuuta 2016

Sitruunamurokakku


Tänään on melkein kuin vapaa päivä, hoidokeita on peräti neljä paikalla ja yksi lähtee vielä puolilta päivin pois.
Iltapäivällä on yksi varhaissuunnittelu keskustelu yhden hoidokin vanhenpien kanssa ja sitten alkaa viikonloppu jo häämöttää ovella.
Töiden päätyttyä lähdemme iltasella käymään veljelläni ja pojallani sekä tuon Ukkoseni veljen tykönä. Ettei täällä päästä taaskaan sammaloitumaan :)
Nopeita reissuja, mutta saadaan monta kärpästä yhdellä iskulla hoidettua.

Viikolla tuli tehtyä tälläinen sitruunainen kuivakakku perheelle.
Vanhin tyttö auttoi tämän tekemisessä.

200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 rkl sirtuunanmehua
1 sitruunan raastettu kuori
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää tässä vaiheessa sitruunan kuori ja mehu joukkoon.
Lisää jauhot, joiden joukkoon sekoitettuna leivinjauhe ja vaniljasokeri.
Sekoita taikina tasaiseksi, älä enään vatkaa. .
Nostele taikina kakkuvuokaan ja kypsennä sitten uunin alatasolla 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.
Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kakku on kypsää, kun tikkuun ei tartu taikinaa ja kakku irtoaa vuoan reunoista.
Anna kakun jäähtyä hetkki ennen kumoamista.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos, olihan se hyvää taas niin kauan kuin sitä kesti. Kaksi päivää niin sitruunakakku oli paremissa suissa.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)