kotiliesi

tiistai 19. tammikuuta 2016

Perunaleivät


Eiliset perunamuusin loput pääsivät tänään leivän joukkoon.
Saadaanpa taasen herkutella tuoreella leivällä päiväruoalla.
Välipallekin riittää hyvin, kun tuli tehtyä kaksi leipää.

Tänään onkin hieman kiireisempi päivä tiedossa.
Ensin aamupäivästä tuli hoidokeita tutustumaan hoitopaikkaan.
Iltapäivästä menen nuorimmaisen kanssa koululle arviointi keskusteluun ja sitten on vielä nuorimmaisen vienti ja haku rytmisestä voimistelusta.

Tänään oli vielä pakkasmittarin mukaan 17 astetta pakkasta, mutta ilma tuntui kuitenkin lauhemalta. No, se tiesi ulkoilua ennen ruokaa ja päiväunia. 
Nyt on hyvä mieli vatsa täynnä ja päiväunet odottaa.

5 dl kädenlämpöistä vettä
2 tl ruususuolaa
2 rkl siirappia
6 dl perunamuusia
n. 5 dl täysjyvävehnäjauhoja
n. 7 dl vehnäjauhoja
1/2 dl öljyä


Sekoita nesteen joukkoon siirappia ja suola sekä perunamuusi. Sekoita hyvin ja lisää sitten jauhoja pikkuhikjaa joukkoon.
Lisää vielä öljy ja hieman jauhoja.
Taikina on valmis, kun se alkaa irtoamaan kulhon reunoista.
Kaada taikina kahteen voideltuun leipävuokaan.
Kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
Paista sitten uunissa 225 asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes leipä on kypsää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)