perjantai 15. tammikuuta 2016

Maustetut raejuustot kanalle, kalalle ja lihalle


Älkää nyt naurako mulle, mutta mun on ihan pakko laittaa teille tää vinkki tai lisäke kanaruokien kaveriksi.
Ohjeet ovat jostain nuoruusvuosieni Valio-lehtisestä.
Meillä on ainakin tykätty ja todellakin helppo ja nopea tehdä.
Tätä lisäkettä pystyy hyvin varioida myös kalalle tai lihalle.
  Ei muutakuin kokeilemaan eri variaatioita.

No, nyt on kirjastossa käyty ja otin vain yhden kirjan, joka on viikon laina-ajalla Katja Ketun Yöperhonen. Olen tästä kirjasta kuullut niin paljon, että oli pakko päästä itsekin lukemaan teos. 

Parit ruokakaupatkin käytiin läpi ja kyllä oli taas oikea perjantai ruuhka kaupoissa. 
Ukkoseni kanssa siinä jonotellessamme kassalle tulimme taasen kerran siihen tulokseen, että tuo netti-kauppakassi juttu on aivan ihana ylellisyys, jota meinaan alkaa taasen ensiviikosta käyttämään.

Kanaruoan lisäkkeeksi:

200 g raejuustoa
1/2 dl kermaa
n. 1 tl currya
ripaus ruususuolaa
ripaus valkopippuria

Kalaruoan lisäkkeeksi:

200 g raejuustoa
1 tl sitruunamehua
1/2 dl hienonnettua tilliä
1/2 tl sitruunapippuria

TAI

200 g raejuustoa
2 rkl raastettua piparjuurta
ripaus mustapippuria

Liha- ja maksaruokien lisäkkeeksi:

200 g raejuustoa
2-3 anjofisfilettä hienonnettuna
1/2 dl ruohosipulia

TAI

200 g raejuustoa 
1/2-1 dl hienonnettua persiljaa
musta-tai viherpippuria


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)