lauantai 23. tammikuuta 2016

Kukkakaalipihvit


Heps kukkuu, täytyi teille tunnustaa, että viimme blogi päivityksessä kerroin teille, kuinka illtapäivällä grillataan perunasalaatin kaveriksi ulkona grillimakkarat.
No, makkarat jäi kauppaan. Ukkoseni kanssa kaksin kaupassa käytiin ja kummatkin unohti makkarat tyystin. Niitä kun meidän ostoslistaan niin harvoin kuuluu.
Mutta eipä se menoa haitannut tein sitten tälläisiä kukkakaalipihvejä tilalle.

Tähteistä tosin eli kukkakaalimuusista tuli nämä herkut tehtyä.
Tuli kyllä älyttömän hyviä, vaikka nyt itse sanonkin.
Näiden kaveriksi meillä tuli aurajuustoinen dippi (tällä kertaa aivan kaupan jauheesta tehty, kun meinasi jäädä jääkaappiin tämäkin herkku) sekä sitä  salaattia vielä lisukkeeksi.

1 kanamuna
1/2 dl parmesaan juustoraastetta
1/2 dl fetajuusto murua
3-5 rkl vehnäjauhoja

LEIVITYS

1 dl vehnäjauhoja 
1/2  tl ruususuolaa
1/2 tl mustapippuria


Sekoita kukkakaalimuusin joukkoon kaikki muut ainekset ja anna hetki taikinan turvota.
Sekoita sillä välin jauho/mausteseos keskenään.
Kaavi sitten taikina neljään osaan ja ota kostutetulle äsn ensimmäinen osa kämmenellesi. 
Muotoile pihviksi ja laita toisella kädellä jauhoseosta päälle sitten käännä pihvi toiselle kämmenelle ja laita taasen jauhoja päälle.
Sitten vain pihvi kuumalle pannulle voi/öljy seokseen muhimaan.
Tee näin lopuille kolmelle pihville ja paistele ne sitten rapsakan kullan keltaisiksi pannulla.


2 kommenttia:

  1. Onpas herkullisen näköiset ja kukkakaali on tosi hyvää:-)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Helinä, näitä tulee kyllä tehtyä useimminkin oli ne vain niin herkullisia.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)