kotiliesi

keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Juustoiset kaurasämpylät



Tuli tuossa laitettua  päivällä sämpylätaikina kohoamaan heti hoidokeiden syötyä.
Ajattelin, että saadaan sitten huomenissa kalakeiton kaveriksi sämpylöitä. (Jos niitä vain riittää sinne asti.)

Tänään on elohopeat vilkkunut yli kahdenkymmenen reilusti ja me olemme olleet visusti sisällä.
Tuleepa tehtyä monia rästi koti hommia mitä ei meinaa millään saada muuten tehtyä.
Tänäänkin lasten leikkiessä sain vihdoista viimmein silitettyä kaikki vaatteet ja keittiöön puhtaan pöytäliinan. Jess...
Samoin siivoilin taas hoidokeiden lädettyä kaappeja ja neljä isoa pussillista palapelejä, kirjoja sekä leluja saa nyt uuden kodin. Ihan pakko on nyt luopua joistain tavaroista tai tämä meidän Tupa alkaa muuten näyttämään ohjelmalta himohamstraajat ;)


5 dl maustamatonta jogurttia
2 tl ruususuolaa
1 rkl hunajaa
50 g hiivaa
5 dl kaurahiutaleita
1 dl juustoraastetta
n. 8 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita

PINNALLE:
vettä ja juustoraastetta

Sekoita kädenlämpöisen jogurttin sekaan hiiva, hunaja ja suola.
Lisää kaurahiutaleet ja pikkuhiljaa vehnäjauhoja.
Lisää sulatettu voi ja viimmeiset jauhot niin, että taikina alkaa irtoilla kulhon reunoilta.

Laita kohoamaan leivinliinalla peitettynä lämpimään paikkaa noin 30 minuutiksi.
Leivo sämpylät leivinpaperin päälle uunipellille.
Kohota vielä 30 minuuttia ja suitsuta sumutinpullolla vettä sämpylöiden pinnalle. Ripottele vielä päälle juustoraastetta ja laita sitten uuniin 225 asteeseen noin 10-15 minuutiksi.

1 kommentti:

Mukavaa kun kommentoit :)