keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Jauhelihapihvit


 Meillä on nyt koko perhe tykästynyt jauhelihaseokseen, jossa on hieman fetajuustoa seassa.
Tulee mielestäni mukavan makuista tuosta jauhelihaseoksesta vaikka fetaa laittaisikin vain vähän mukaan.

Meillä on tuo Ukkoseni joka vuosi kaatunut noissa meidän ulko/kivirappusissa ja eihän se voinut olla tänäkin vuonna uusimatta liukastumistaan.
Eilen kun olimme lähdössä hakemaan nuorimmaista voimistelusta Ukkoseni ajatteli viedä vielä saunalle sytykkeet ennen lähtöä.
Ja siinä sitten kädet täynnä liukastui ja lensi tällä kertaa eteenpäin.
Oli kyllä viidestä sentistä kiinni, ettei koko Ukko kulta menettänyt henkeään, kun kaatui.
Syreenimajamme oviaukon kohdalla on iso kivipaasi jonka päällä pyöreä kivi ja siihen sitten Ukkoseni kaatui aivan päistikkaa.
Iso  ja vahva savinen kukkaruukku, joka on tuossa rappusilla meni turmassa aivan nurin niskoin ja ruukun aluslautasesta lohkesi paloja.
Onneksi kuitenkin onni oli taas myötä ja Ukkonen pysyi ehjänä, mitä nyt pientä polven aristusta ja turvotusta jäi muistoksi tästä kompuroinnista.

400 g sika-nautajauhelihaa
1 kananmuna
n. 1/2 dl kauraleseitä
1 dl kermaa
1 sipuli
3-4 rkl jauhelihamaustetta
n.50 g fetajuustoa

Laita kauraleseet ja kananmuna sekä kerma turpoamaan kulhoon noin 5-10 minuutiksi.
Sekoita muut ainekset joukkoon ja anna makustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
Laita paistinpannu päälle ja tilkka öljyä pannulle.
Ota jauhelihamassa ja kastele kädet. Ota massaa kämmenelle ja tee siitä pihvejä.
Laita ne tirisevälle pannulle ja paista noin 3-4 minuuttia perpuoli.
Tai tietenkin paisto aika määräytyy kuinka paksuja pihvejä tekee. 
Itse teen noin puolitoista senttimetriä paksuja pihvejä, jotka sitten käännettyäni pihvin hieman littaan paistinlastalla ja jatkan paistamista.
Mutta näiussä aisoissa saa kukin tehdä niinkuin parhaaksi näkee.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)