tiistai 22. joulukuuta 2015

Sienikeitto pekonilla


Ennen tuhteja jouluruokia on mukavaa syödä hieman kevyemmin.
Jääkaapista löytyi puolikas rasia herkkusieniä ja ohje löytyi taas täältä netin ihmeellisestä maailmasta (makuja-sivuilta).
Ohjetta tuli hieman muunneltua, mutta hyvää siitä tuli näinkin.

Tänään on lasten kanssa viimmeisten pipareiden leivonta ja joulutorttujakin ajattelin väkästää.
Huomenna sitten kinkun paisto sekä lohiterriinin teko.
Olen ihan kahden vaiheilla tekisikö täksi jouluksi karjalanpaistia vaiko ei.
Uunijuustoonkin olisi jääkaapissa ainekset, mutta katsotaan kuinka tässä käy.

200 g herkkusieniä
1 sipuli
2 rkl ketsuppia
2 rkl voita
1/2 dl vehnäjauhoja
7 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 tl suolaa
1 tl tinjamia
2-3 rkl ranskankermaa

Pinnalle paistettua pekonia

Viipaloi herkkusienet ja silppua sipuli.
Paista niitä voissa kattilassa. Lisää joukkoon ketsuppi ja jauhot. 
Sekoittele hetki, mutta älä ruskista jauhoja.
Lisää vesi sekä kasvisliemikuutio ja mausteet.
Anna poreilla noin vartin verran ja lisää ranskankerma joukkoon sekoita huolella.
Paista pekonit pannulla ja kuivaa talouspaperin päällä.
Murusta paistettu pekonisiivu keiton päälle lautaselle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)