tiistai 15. joulukuuta 2015

Possu-nuudelipannu


Päästiin juuri sisälle tuolta ulkoa ja kaikki istuu hiljaa ruokapöydässä ja syö tätä possu-nuudelipannua antaumuksella.
Osa lapsista halusi ruokansa ilman herkkusieniä. Olen huomannut, että ostamalla näitä kokonaisia sieniä pystyy helpommin valikoimaan lapsille sienettömänkin annoksen.

Pian aletaan vaihtelemaan Ukkoseni kanssa näiden taaperoiden vaippoja ja päästään laittamaan tenavat päiväunille. Sitten onkin pari tuntia aivan hiljaista, kun huopatossutehtaassa.



250 g nuudelia
4 valkosipulinkynttä
1 dl öljyä
400 g possunsuikalelihaa
1 iso tlk kokonaisia herkkusieniä
1 sipuli
1 vihreä paprika
n. 1-2 dl parsan kukintoja
1 tl chilijauhetta
2 tl paahdettua paprkajauhetta
ripaus ruususuolaa
3/4 dl  makeaa chilikastiketta

Kypsennä nuudelit paketin ohjeen mukaisesti.
Kaada vesi pois ja valuta nuudelit.
Kuori vakosipulit ja pilko pieniksi.
Kaada ne öljyn sekaan . Kaada öljy possunsuikaleiden päälle ja sekoittele hyvin. Anna marinoitua noin vartti tai puolisen tuntia.
Valuta sienien liemi pois ja pilko sipuli ja paprika.
Kuumenna wokkipannu ja valuta possunsuikaleista öljy pois. (HUOM. Öljyn voit käyttää joskus ruokia valmistaessasi.)
Ruskista possusuikaleet pannulla. 
Lisää ruskistuksen loppuvaiheessa joukkoon kasvikset ja mausteet.
Jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia.
Lisää lopuksi kypsät nuudelit joukkoon ja paista vielä niin, että nuudelit saavat hieman väriä pintaansa. Nuudeli on parhaimmillaan hieman rapeana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)