kotiliesi

keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Kermaiset tilliperunat ja paistettu lohi


Tultiin juuri Ukkoseni kanssa kaupasta ja kirjastosta. Nyt on luku- sekä ruoka-nautinnot tälle loppuvuodelle hoidossa. 
Ruoka puoli mennään aikas pienellä, koska me halusimme viettää uuden vuoden nyt omalla porukalla kotona. Ei tullut edes raketteja osteltua. 

Ruoaksi tuli tänään tehtyä tälläisiä kermaisia tilliperunoita, jotka voi tehdä raa`osta tai keitetyistä perunoista. Tällä kertaa tein valmiiksi keitetyistä, kun niitä tuolla jääkaapin perukoilla sattui olemaan.
Vaikka suht`koht saman verran aikaa näissä potuissa menee on ne sitten raaoista tai kypsistä potuista tehtynä.




n. 10 perunaa
2 rkl voita
2 dl kermaa
1 tl ruususuolaa
1 dl hienonnettua tilliä

Kuori ja leikkaa perunat pieniksi kuutioiksi.
Paista perunoita hetken aikaa voissa.
Lisää pannulle kerma ja paista pienellä lämmöllä, niin että kerma hieman vahventuu kokoon.
Tässä kohtaa jos potut ovat raakoja lisää 2-3 dl maitoa joukkoon ja jatka paistamista vielä noin 5-10 minuuttia, kunnes perunat tuntuvat lähes kypsiltä.
Lisää tarvittaessa lisää maitoa, jos perunat tuntuvat liian kuivilta.
Mausta perunat ruususuolalla ja tillillä.



Pyyhi kalan pinta kevyesti talouspaperilla ja laita se sitten voi/öljyseoksen kanssa pannulle paistumaan. Hyvä paistolämpötila kalalle on noin keskuvaiheilla lieden lämmössä. Koska liian kuuma polttaa kalan pinnan ja liian kylmällä pannulla taas kala jää kiinni, eikä kalan pinta ruskistu.
Paista kalan paksuudesta riippuen noin kolme minuuttia per puoli.
Kala paistuu nopeasti, joten älä paista kalaa liikaa, ettei se kuivu.
Mausta kala ja tarjoile se heti kuumana.

Minulla oli tällä kertaa mausteina 1/2 sitruunan mehu ja noin 2 rkl kalamaustetta. Pinnalle ripottelin vielä rippusen sormisuolaa.

2 kommenttia:

Mukavaa kun kommentoit :)