torstai 17. joulukuuta 2015

Hapankermakakku




Kermaa ei kannata hukkaan heittää vaikka päiväys olisikin mennyt vanhaksi. Siitä saa niin herkullisen hapankerma kuivakakun, ettei ole tosikaan.

Minulla oli nyt kaksi viikkoa vanha kermapurkki, josta tämän kakun väkästin ja hyvää tuli.

Ohjeen bongasin tällä kertaa Kotikolossa-blogista.
Perunajauhot jouduin vaihtamaan mantelijauhoihin, kun kaapista ei sitten millään enään perunajauhoja löytynyt (maissijauhotkin olisivat käyneet, mutta kun niitäkään ei tähän hätään löytynyt). 
Onneksi tänään on kauppa päivä ja pitkä kauppalistani sai lisää pituutta.
Loppui meinaan leivinjauheet ja vaniljasokerikin. Onneksi juuri riitti tähän kakkuun, ettei tarvinnut kesken kakun teon lähteä kaupoille.

4 vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja (mantelijauhoja)
1/2 tl ruususuolaa
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 rkl vaniljasokeria
1 dl voisulaa (50 g)
2 dl hapanta kermaa
2 kananmunaa

Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää kerma sekä voisula. Vatkaa kaksi minuuttia ja lisää kananmunat jatka vatkausta kaksi minuuttia.
Kaada kakkutaikina kakkuvuokaan ja laita uuniin 175 asteeseen n. 45 minuutiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)