maanantai 9. marraskuuta 2015

Savulohi-piparjuurilaatikko



Tänään tuli tehtyä oikein kolme uuniruokaa, niin ei tarvitse taas heti tuolla keittiössä olla kokkailemassa.
Tai oikeastaan syynä oli se, että jääkaapissa oli palvikinkku rouhetta puoli pussukkaa sekä savulohta pala ja kaiken kukkuraksi kanasalaatista jäänyttä kanan paloja niin paljon, että ajattelin niiden muuten jäävän käyttämättä.
Olisinhan voinut ne pakastaakin, mutta kun tuota ruokaa kuitenkin meillä menee niin paljon , että sama kait tuo, jos ne ruoaksikin heti teen.
Voihan ne sitten pakastaa näinkin jos liikaa tulee tehtyä.

Aloin taasen kutomaan tuota villapaitaani, joka jäi kesken, kun aloin välillä tekemään tuota Sulo pipaa ja omaa baskeriani.
Onneksi pidin pienen hengähdys tauon puserosta. Näet nyt kun, sitä aloin taas tekemään huomasin tehneeni hihojen kavennuksessa virheen.
Juu, kavennukset oli aivan mitä sattui. Ei auttanut muuta, kun purkaa jo kokonaan tehdystä taka-osasta hiha-osuus.
Onneksi etu-osan kavennukset olin vasta juuri aloittanut, niin etten siitäkin joutunut koko hia osuutta purkamaan.
Pikkuisen täytyy alkaa skarpimmaksi näissä hommissani, ettei tää homma mene pelkäksi purkamiseksi.

No, nyt näyttää hoidokit nukahtaneen päiväunille ja minä menen jaykamaan tuota kudintani, josko vaikka saisin sen vielä joskus valmiiksi.


7-8 keskisuurta perunaa
n.300 g savukirjolohta
2 rkl piparjuuritahnaa
2 dl kermaa
1 dl maitoa
1/2 dl  tuorettatilliä
1/2 tl mustapippuri rouhetta
1 tl ruususuolaa

PINNALLE:
1-2 dl juustoraastetta

Kuori ja pilko perunat siivuiksi.
Palastele lohi.
Sekoita kaikki muut ainekset kerma-maidon joukkoon hyvin sekoittaen.
Lado perunoita uunivuoan pohjalle ja ripottele päälle savulohta.
Lado päälle taas perunoita ja sitten lohta.
Kaada kerma-maito seos vuoan päälle. 
Ripottele vielä pinnalle juustoraaste ja laita uuniin 200 asteeseen noin tunniksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)