kotiliesi

maanantai 9. marraskuuta 2015

Ruisleipä hampparit




Tänään olikin oikein skarppi aamu. Heräsin niin reippaana uuteen viikkoon, että oikein itseänikin ihmetytti. Maanantait kun on yleensä sellaisia nihkeitä aamuja.
Mutta ehkä tähän vaikutti se, kun tein eilen jo kaksi uuniruokaa jääkaappiin odottamaan tätä päivää.
Ei ollut sellainen aamuhässäkkä kuin yleensä, tuolla tuvan puolella.
Nyt on kolme uuniruokaa ja pannari menossa uuniin.

Nyt tulee tuhtia syötävää tarjolle.
En olekaan ennen tehnyt ruisleipä hampurilaisia, mutta sen voin nyt teille luvata ettei varmasti ole viimmeinen kerta, kun meillä näitä syödään.
Tämä käy aivan ruoasta, niin on tuhti ja maukas pläjäys.


4oo g naudanjauhelihaa
1 kanamuna
3 rkl jauhelihamaustetta
1 sipuli

Sekoita ainekset ja tee isohkoja pihvejä uunipellille leivinpaperin päälle.
Itse tein aikas littanoita pihvejä, mutta kukin tehkööt sen paksuisia, kun haluaa.

Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia tai pihvin paksuuden mukaan hieman kauemmin.

Leikka sipulia renkaiksi ja paista pannulla öljyssä ja ripottele hieman suolaa ja sokeria päälle niin saat sipuli renkaista upean värisiä.
Paista sipulin kanssa samaan aikaan kananmuna paistinpannulla.
Ripottelin kanamunan päälle hieman voimakkaan makuista juustoraastetta, joka sai sulaa pikkuhiljaa kanamunan pinnalle.

Leikkaa tomaattia ja revi salaattia valmiiksi.

Paahda leivät ja täytä haluamillasi täytteillä.
Päälle vielä hieman hampurilaiskastiketta ja rapea hamppari on valmis herkuteltavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)