perjantai 20. marraskuuta 2015

Possunlihakastike


Ai, että kuinka olikin taas mukava syödä pitkästä aikaa oikein kunnon possunsuikaleliha-kastiketta.
Nyt täytyy kyllä ottaa itseään niskasta kiinni ja alkaa valmistemaan enemmän sellaisiakin ruokia, joissa menee hieman enemmän aikaa.
Vaikkei tämäkään ruoka nyt mikään pitkän tähtäimen ruoka ole, mutta on vain tullut aina laitettua nuo lihat vielä uuniin muhimaan, niin saa mureamman lopputuloksen.



400 g possun suikalelihaa
1 sipuli
2 valkoksipulinkynttä
2 porkkana
vettä
1 rkl salviaa
1 tl ruususuolaa
1 kasvisliemikuutio

1/2-1 dl vehnäjauhoja
n 1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
2 rkl soijakastiketta 


Ruskista liha padassa ja lisää joukkoon pieniksi silputut sipulit sekä kuutioidut porkkanat.
Kun liha on saanut kauniin värin ja sipulit ja porkkanat hieman pehmenneet. Lisää vettä, juuri sen verran, että lihat juuri ja juuri peittyvät.
Lisää joukkoon myös kasvisliemikuutio.
Laita sitten pata uuniin hautumaan vaikka yhdeksi tunniksi. Jätä vielä jälkilämmölle jos vain on aikaa. Tarkkaile pataa uunissa, jos vesi haihtuu vallan pois niin sitä kannattaa lisätä vähän, ettei lihat kärvenny padan pohjalle.
Nosta pata pois uunista ja laita se kuumalle liedelle. Lisää joukkoon jauhot anna hieman ruskistua ja lisää sitten vettä joukkoon. Muista sekoittaa hyvin ettei kastikkeeseen tule paakkuja.
Lisää kasvisliemikuutio ja soijakastike kastin  joukkoon. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja salviaa joukkoon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)