kotiliesi

sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Perunajauhoinen-brandy kakku




HYVÄÄ ISÄINPÄIVÄÄ KAIKILLE ISILLE.

Tulipa tehtyä isäinpäiväksi tälläinen kuivakakku. 
Ukkoseni oli saanut pienen brandyn kaveriltaan ja sitä sitten tujautin pikkuisen tähän kakkuun.
Luulisi olevan mieleinen kakku, ainakin tuoksut olivat taivaalliset, kun sitä paistelin.

Tuossa silikoni vuoassa on semmoinen jutska, joka kannattaa muistaa.
Anna kakun jäähtyä vuoassa, niin se lähtee paremmin irti.
Minä taas hätäilin kumoamisen kanssa ja eikös pinta heti kärsinyt.
Mutta älkää te tehkö niinkuin minä teen vaan ottakaa neuvosta vaari ja olkaa kärsivällisiä :)

PST: Kakku oli kuitenkin hyvää vaikka olikin hieman ulkonäöllisesti epäkurantti.


200 g voita
 2 dl sokeria
3 kananmunaa
2 1/2 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja 
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1/2 dl brandya tai appelsiinimehua
(minä laitoin puolet kumpaistakin)

Sekoita voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään ja kaada taikinan joukkoon samoin brandy.
Sekoita ainekset ja kaada seos kakkuvuokaan.
Minulla oli silikoninen vuoka, joten en sitä sen kummemmin voidellut tai jauhotellut, mutta pian nähdään irtoaako kakku vuoasta.
Paista uunissa 175 asteessa noin 45-50 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)