tiistai 3. marraskuuta 2015

Perunainen jauhelihauunivuoka


Tänään on nyt ensimmäinen päivä leikkauksen jälkeen, kun ei kinnaa ja kiristele mistään.
Jess.
On meinaa itselläkin niin hyvä mieli, että voisi tehdä vaikka ja mitä.
No, päivässä on vain rajallinen määrä tunteja, mutta onhan tässä jo kudottu ja otettu lapset vastaan hoitoon sekä ruoat odottaa uunin jälkilämmössä noita lapsia, jotka vielä siivoilevat tavaroita ulkona ja sitten alkaa se riisumis rumpa.
Nyt kun on pienempiä lapsia hoidossa myös tämä pukeminen ja riisuminen jää enemän meidän hoitajien kontolle.
Mutta meillä on niin ihania  nuo lapset, kun ne haluaa auttaa myös toisiaan niissä asioissa joitka he itse osaa.
Sitten onkin ihanan hiljaisuus, kun saadaan hoidokit ruokapöytään ja ruoka jokaiselle lautaselle.

Tänään onkin minun luku vuoroni ja nyt päästään ruoan jälkeen aloittamaan uutta kirjaa, jonka eilen hain kirjastosta.
Tällä kertaa kirjaksi pääsi Mauri Kunnaksen: Hyvää yötä herra Hakkarainen.

Ruoaksi tein eilen jo keittämästäni perunoista tälläistä jauheliha uunivuokaa.
Todella mukava tehtävä ja makukin on vielä herkullinen. Siis sopii hyvin niin lasten kuin aikuistenkin maku maailmaan.




n. 10 keskikokoista (keitettyä)perunaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
n. 400 g naudanjauhelihaa
2 rkl jauhelihamaustetta
3-4 dl maitoa tai halutessaan kermaa
2 kananmunaa
ripaus ruususuolaa

Pinnalle: 
1-2 dl juustoraastetta

Kuori keitetyt tai raaát perunat ja leikkaa suikaleiksi.
Silppua sipullit ja paista ne pannulla ja mausta jauhelihamausteella.
Lado puolet peruna suikaleista uunivuoan pohjalle 
Kaada 2/3 osaa jauheliha/sipuliseoksesta pottujen päälle ja levitä se tasaisesti vuoan reunoille asti.
Lado loput potut jauhelihaseoksen päälle ja sitten lopuksi jauhelihakerros.
Vatkaa maito ja munat sekaisin.
Lisää nesteeseen ripaus suolaa.
Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta ja laita uuniin 200 asteeseen noin 30 minuutiksi niin, että saat vuoan pintaan kauniin värin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)