maanantai 16. marraskuuta 2015

Peruna-pekonipyörykät


Tuli tehtyä oikein kunnon annos perunamuusia viikonloppuna ja nyt sitä sitten piilottelen joka paikkaan.
Tein siis tänään tälläisiä perunamuusi-pekoni pyöryköitä ja lapset halusivat muusinsa jauhelihakastikkeen kanssa. Oli varmaan tutunpi vaihtoehto, kun ei kukaan halunnut maistella näitä palleroita. Mutta me Ukkoseni kanssa söimme sitten senkin edestä.

Tämän päiväinen ruoka on tähderuokien parhaimmistoa.
Itse valmistin nämä friteerauskeittimessä, mutta yhtä herkullisen ja näyttävän lopputuloksen saa myös öljyssä paistamalla paistinpannulla.

Sisään näihin pyöryköihin voi laitella kinkkua, ruohosipulia, paprikaa ym. ym.
Minulla oli nyt 3 dl tähteeksi jäänyttä perunamuusia ja 1 kananmuna, 1 dl juustoraastetta, pieni sipuli sekä neljä siivua pekonia kuutioiksi leikattuna. Pekonikuutiot ja sipuli silpun paistoin pannulla ja sekoitin sitten vasta muusin sekaan. Sitten maustoin 1/2 tl mustapippuria, yhdellä valkosipulin kynnellä ja kieräytin valmiit pallerot parmesaani raasteessa. Kannattaa kostuttaa kädet vedessä, kun pyöräyttelee perunamuusipallot, niin ei tartu taikina käsiin ja saa kauniinman näköisiä palleroita tarjolle.
Paista noin 3-5 minuuttia, niin että pinta saa kauniin värin ja pyörykkä lämpenee sisältäkin.




2 kommenttia:

Mukavaa kun kommentoit :)