kotiliesi

sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Uunilenkki kreikkalaisittain


Meillä syötiin eilen uunilenkkiä ja perunamuusia.
Huokeaa ja herkullista arkiruokaa, (vaikka viikonloppu onkin).
Ohjeen löysin Hyvä kokki-kirjasta (sieltähän näitä hyviä ohjeita on teille jo tullutkin laitettua vino pino).

Uunilenkki on muutenkin mukava ruoka, kun joka ikiselle voi tehdä oman lenkin pätkän juuri kunkin haluamalla  täytteellä.
Meillä ensimmäinen makkara haluttiin pelkällä juustolla, seuraavaan sitten sai laittaa jo sipulia, tomaattia sekä juustoa.
Meille vahemille laitoin sitten tälläisen Kreikkalaisen version täytteeksi.

Lenkkeihin vain viilto pituussuunnassa ja voitelin leikkauspintaan chiliketsupia. Asettelin makkarat leivinpaperoituun uunivuokaan ja aloin täyttämään viiltoa.
Ensin laitetoin fetapalat, sipulit renkaina ja mustia oliiveja.
 Sen jälkeen tomaattiviipaleet ja basilikaa.
Laitoin päälle vielä juustoa ja paistoin 175 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes juusto on saanut kauniin värin pintaansa ja makkara on kuumaa.

Tarjoile perunamuusin ja salaatin kanssa.


2 kommenttia:

  1. Hyvän näkönen annos, kuin myös tuo lohipaistos ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti.
      Minä teen vain enemäkseen näitä arkiruokia, en liiemmin koristele enkä kruusaa annoksia.
      Mutta maittavaa ruoan täytyy olla.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)