maanantai 19. lokakuuta 2015

Smetanalohi uunissa


Siirtelin aamupäivällä hieman olohuoneessa sohvien paikkaa.
Tuli kummasti muka tilaa enemän ja nyt on yhdessä nurkassa sitten meidän hoidokeille oma keittiö syvennys.
Olivat lapset kyllä innoissaan, kun tulivat ulkoa sisälle.
Nyt on meillä ollut lomilla lapsia niin, että Ukkoseni on hoidellut nuo ulkoilut aamupäivisin lasten kanssa ja minä saan siivoiltua ja laitettua ruoat kuntoon puoli kahdeksitoista, kun väki tulee sisälle.
Minusta tämä on ollut, niin ihana ratkaisu.
Olen kerennyt enemän leipomaan ja laittamaan hieman extraakin ruoalle ja välipaloille.

Ostin viikonlopuksi prisman kalatiskiltä tarjouksesta (4,95€/kg) kokonaisen lohen.
Eihän tälläisiä tarjouksia voi kerrassaan jättää väliin, vaan ne on pakko hyödyntää.

 Launataina Ukkoseni perkasi lohen ja minä maustoin sen.
Lauantai iltana minä keittelin perkeistä kalaliemen, mutta se onkin sitten oma tarinansa.
Sunnuntai aamuna laittelin fileet ruoaksi. Kumpaisestakin fileestä tuli oma ruokalajinsa.
Toisesta fileestä tuli smetana lohta, teinkin hieman mausteisemman version tästä ruoasta.

Jos et tykkää kapriksen mausta sen voi tästä ruoasta suosiolla jättää pois.

Maustoin lohifileen edellis päivänä näin:

1 tl sitruunapippuria
1 rkl tilliä 
1 tl ruusumerisuolaa

Smetanakastike:

2-3 dl smetanaa
1/2 limen mehu
1-2 tl tilliä
1/2-1 tl ruususuolaa
1 rkl kapriksia

Ripottele tasaisesti kalafileen päälle mausteet ja laita makustumaan jääkaappiin.

Laita file uunivuokaan ja sekoita smetanan sekaan kastike ainekset.
Kaada smetanaseos kalan päälle ja laita se uuniin 200 asteeseen noin 20-30 minuutiksi.
Nauti perunamuusin ja salaatin kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)