perjantai 16. lokakuuta 2015

Sitruunainen nougat kahvikakku


Tällä viikolla tuli tehtyä kolme kuiva kakkua. Yhden veljeni syntymäpäivän johdosta ja kaksi meille ihan kotona syötäväksi.
Kaikki oli vielä eri sorttisia.
Tämä sitruunaisen nougatkakku oli ensimäinen viikon kakuista ja sehän meni melkein samana iltana Ukkoseni ja tyttöjen suihin.
Seuraavana päivänä tein veljelleni murokakun sekä kotiin vielä tiikerikakun.
Ei kait sitä huomaa, että olen pitänyt perhettäni kakku lakossa hieman pidenpään?


200g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 sitruunan raastettu kuori
1/2 sitruunan mehu
1/2 dl appelsiini mehua
150 g wiener nougat.rouhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 1/2 dl vehnäjauhoja

Vaahdota voi ja sokeri keskenään.
Lisää munat yksitellen ja aina välillä hyvin vatkaten.
Lisää sitruunan kuori raaste ja nougat murut joukkoon.
Siten vain sekoitat kaikki jauheet eli leivinjauhe, vaniljasokeri ja vehnäjauhot sekaisin ja samoin sitruunan mehu ja appelsiini mehu ja kaatele vuoron perään taikinan joukkoon.
Kumoa taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan tällä kertaa laitoin mantelijauhetta jauheeksi.
Ja paista 175 asteessa noin tunnin. Koita vielä tikulla että kakku on kypsä eli tikkuun ei jää  enään yhtään taikina murusta.


2 kommenttia:

  1. Hyvän näköisiä! Eikö olekin mukava leipoa kun tuotokset tekevät kauppansa? :)
    Tuo nougat sopii varmasti hyvin kuivakakkuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, täällä saisi olla tekemässä ruokaa ja leipomassa koko ajan, mutta olen sanonut, että mukavampi näinpäin, kun jos ei porukka söisi ollenkaan.
      Meillä ainakin tykättiin tuosta nougatista tuolla kakussa.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)