tiistai 20. lokakuuta 2015

Savustettulohi


Tänä aamuna ollaan tehty Ukkoseni kanssa antaumuksella kaalilaatikkoa.
Ukkoseni suikaloi kaalin ja minä sitten touhusin nuo muut jutut.
Olen ennenkin tänne kaalilaatikon kirjoitellut, joten en sitä nyt ala uusiksi kirjoittelemaan.
Uuniin meni myös pannaritaikina eli välipalakin on jo tälle päivälle hanskassa.


Olenkin tässä odotellut perunamiestä tulevaksi ja tänään sitten saatiin taas kunnon säkki pottuja.
Kyllä kelpaa taas tehdä muuseja ja muitakin potturuokia.

Tuossa alakuvassa komeillee vielä kokonaisena tuo minun kauppareissulta ostamani lohi.
Ukkoseni sen fileoi ja minä tein kaksi eri ruokaa tästä.
Nyt on siis toinen ruoka vielä kirjoittelematta teille ja se on tämä helppo savustuspussissa tehty lohi.
 Näitä pusseja on tuolla kaupan hyllyillä kahta eri sorttia tämmöisiä uuniin soveltuvia malleja ja grilliin soveltuvia.
Taisin lukea siitä grilliin soveltuvasta mallista, että kävisi myös puu-uuniin, joten seuraavan lohen ostaessaqni meinaankin kokeilla näissä meidän kaakeluuneissa savustusta.

Maustoin kala edellis iltana puolikkaalla sitruunan mehua ja 2 rkl kalamaustetta sekä 2 rkl tilliä ja n. 1 rkl ruusumerisuolaa.
 Sitten vain jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää.
Sujauta file pussiin niin, että puru puoli menee pohjalle ja sulje pussi hyvin.
Uunin alku lämpö on 275 astetta ja paista siinä noin 15 minuuttia ja laske sitten lämpö 175 asteeseen ja jatka paistamista vielä n. 30-40 minuuttia.
Ottaessasi kalapussukan uunista muista aukaistessasi, että pussin sisältä voi tulvahtaa kuumaa höyryä käsiin ja kasvoille.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)