torstai 15. lokakuuta 2015

Lihapullat tomaattikastikkeessa


Tänään olikin hieman poikkeuksellinen aamu. 
Yleensä kun tulee herättyä seitsemän aikoihin, niin tänään Ukkoseni teki aamu puurot ja muut touhut siihan malliin.
Että minä nukkua posotin viisitoista yli kahdeksaan.
Olenkin ollut tänään niin pirtsakka ja energiaa riittää vaikka kuinka.

No, vartin oltuani hereillä ja juuri jauhelihamurekkeen tehtyäni muistin, että minullahan on yhdeksältä hammaslääkäriin aika.
Ukkoseni jäi sekoittelemaan taikinaa ja minä lähdin siistiytymään hammaslääkäriä varten. 
Hienosti meni hammaslääkäri reissu ja nopeasti kotiin tekemään lapsukaisille ruokaa.
Pikkuisen meinasi kiirusta tulla tuon ruoan kanssa, mutta onneksi meillä ei olla millään minuutti kellolla aikaa katsomassa, koska se ruoka on valmista.

Hyvää ruokaa teinkin. Tänään piti ruokana olla tomaattikeittoa, mutta Lidlissä on lauantaihin asti niin hyvä tarjous sika-nautajauhelihasta 1 kg/2.99€ (tästä tarjouksesta muuten 
 poikani minulle viestitteli pari päivää sitten.
 On se hyvä kun nuo lapset pitää äitistä huolta, niin äitee saa halpaa ruokaa.)
 että oli aivan pakko saada näitä tomaattisia jauhelihapullia meille syötäväksi.

Olen nyt ostanut viisi kiloa jauhelihaa ja vielä taidan lisää hakea pakastimeen. Pakastan kilon jauhelihan näin: laitan jauhelihan kolmeen osaan pusseihin ja litistän kämmenessäni ohueksi. 
Sitten vain pakastimeen, jauheliha sulaa paljon paremmin kun se on ohut ja ei vie pakastimessakaan niin tilaa tuollainen isompi paketti.
Ja kun teen näitä noin 300 g jauheliha paketeita pakkaseen saan hyvin otettua joko yhden tai kaksi pakettia sulamaan ruoan määrän mukaan.

Niin ja ohjeen bongasin eilen tuolta Peggyn pieni punainen keittiö sivustolta.
Minun piti tehdä kastike juuri tuota ohjetta käyttäen, mutta vajavainen aika sai minut hieman oikomaan reseptissä ja hyvää siitä tuli näinkin.
Samoin olisi tuo ruoka saanut hieman ruskistua enemän, mutta nälkä vei voiton ja kaikki aineksethan oli kypsiä,joten ei mitään hätää.

Tein jo eilen kilon jauhelihasta täysliha-pihvejä ja -pullia, tuo linkittämäni ohje on murekkeelle mutta kostutetuin käsin vain pullia ja pihvejä tuosta samaisesta taikinastaleivinpaperin päälle pellille ja sitten uuniin 200 asteeseen noin 15 minuutiksi.

Tänään kyllä tein uuden satsin jauheliha pihvejä ja pullia kun uuni nyt oli päällä.
Meillä kun tytöt tykkää tehdä kotitekoisista sämpylöistä oma tekemiään hampurilaisia välipalksi.
Nyt pakastan osan noista jauhelihapullista ja pihveistä niin ensi viikollakin saadaan niillä herkutella.

1 tlk valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa
1 tlk yrteillä maustettua tomaattimurskaa
1 sipuli
1-2 rkl oliiviöljyä
1 dl vettä
1 tl ruususuolaa
1 tl sokeria
1 kasvisliemikuutio
n.1 tl mustapippuria
1-2 rkl basilikaa

Pinnalle:
mozzarella viipaleita

Paista sipuli silppu pannulla ja lisää tomaattimurskat joukkoon mausta ja lisää hieman vettä joukkoon. Anna kastikkeen kiehahtaa kokon noin 10 minuuttia.
Asettele lihapullat uunivuoalle.
Kaada tomaattikastike lihapullien päälle ja asettele mozzarellat vuoan pinnalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)