kotiliesi

torstai 29. lokakuuta 2015

Kinkkupiirakka


Tein alkuviikosta tälläisen kinkkupiirakan.
Minulla on tapana laitella täytteeksi näihin suolaisiin piirakoihin aina sitä mitä kaapista löytyy ja niin nytkin.

Täällä alkaa taas pienemmät olla tattista päivää aivan sippi naatteja. Osa jo nukkuu ja toisilla silmät lupsuu siihen malliin, että kaikki on pian untenmailla.
Taidan minäkin tästä laittaa pots´lojot tuonne olohuoneen sohvalle.
Ukkoseni lähtee viemään noita isompia hoidokeita kerhoon ja täällä tulee ihanan hiljaista melkein kahdeksi tunniksi.

POHJA:

runsas 1 dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
1 tl leivinjauhetta
100 g voita
1/2 dl kylmää vettä

Sekoita kaikki ainekset nopeasti sekaisin ja painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Anna pohjan levätä sen aikaa kun valmistat täytteen.

TÄYTE:

150 g kinkkusuikaletta
1/2 kesäkurpitsaa
1 sipuli
3 tomaattia
1 dl mustia oliiveja
2 dl fetajuustoa
2 1/2 dl pekoni-sipuli ruokakermaa
1 1/2 dl juustoraastetta
savupaprikamaustetta
1/2 tl mustapippuri rouhetta
ripaus ruususuolaa

Kuullota pienellä lämmöllä sipuli ja lisää kesäkurpitsa siivut sekä kinkkusuikaleet ja puolet tomaatteista. 
Kaada ne sitten piirakkavuoan pohjalle taikinan päälle. Ripottele niiden päälle fetajuusto ja mustat oliivit sekä loput tomaatin siivut.
Sekoita kermaseokseen mausteet ja kaada piiraan pinnalle.
Ripottele päälle vielä hieman juustoraastetta.
Laita uuniin 200 asteeseen noin 30-40 minuutiksi tai kunnes piirakka on kypsä ja saanut kauniin värin pintaansa.


2 kommenttia:

Mukavaa kun kommentoit :)