maanantai 5. lokakuuta 2015

Kinkkuparsapiirakka


Siis tosi nolo tää mun kuvani tästä piirakasta.
Mutta pakko tämä on tänne laittaa, kun oli niin herkullinen piirakka. Huomaahan sen jo tästäkin. ettei piirasta paljoa jäljelle jäänyt, kun pääsimme syömisen makuun.

Lauantaina Veljeni tuli vaimonsa kanssa kyläilemään ja tein pikaisen katsauksen kaappeihin. Säilyke parsaa ja kinkkusuikaleita löytyi ja siitähän tämä sitten lähti liikkeelle tämä piirakka.
Oli kyllä mukava ilta, me naiset teimme ceasar-salaatin yhdessä tämän piirakan kaveriksi ja juttua riitti ilta myöhään asti.

Nyt oli ensimmäinen viileämpi yö ja aamusella laitettiin alakerran kaakeluuneihin tulet.
Mukava ritinä ja pauke sekä lämpö tulee pikkuhiljaa huusholliin.
Tämän kuun loppupuolelle on taas Ukkoseni tilannut puita, ettei talvella tarvitse hytistä.
Nyt onkin käytetty aikas hyvin kaikki vanhat puut pois ennen uusien ostoa.

Tänään olisi sitten loppurutistus poikani muuttotavaroiden kanssa.
Heti hoidokeiden lähdettyä lähdemme auttamaan kantopuuhissa.
Sitten vielä loppu rutistus pöydän kokoaminen ja semmoista pientä, sitten onkin pojan asunto valmis.


POHJA:

2 dl hiivaleipäjauhoja
1 dl perunasosejauhetta
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruususuolaa
100 g voita
1 dl kylmää vettä

TÄYTE:

n.300 g kinkkusuikaleita
1 (pieni)prk säilyke parsaa liemineen
1 sipuli
1 tl savustettua paprikaa
1/2 tl ruususuolaa
1/2 tl valkopippuria
1-2 tomaattia
2 dl juustoraastetta
2 dl kermaa
1 kananmuna

Sekoitin vain kaikki pohjan ainekset sekaisin ja annoin sen olla rauhassa sen aikaa kun tein täytteen.
Kuullottelin sipulin ja kinkkusuikaleet sekä kaadoin parsapalat liemineen pannulle.
Maustoin ja annoin olla pannulla sen aikaa kun pilkoin sipulin ja tein kerma-maidon.
Kaadoin täytteen piirasvuokaan taikinan päälle ja ripottelin juustoraasteen päälle. Lopuksi kaadoin kerma-munaseoksen vielä pinnalle.
paistoin 200 asteessa noin 20-30 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)