torstai 8. lokakuuta 2015

Kaura-perunaleivät


Tänään sai taas perunamuusin jämät kyytiä. 
Minä sitten tykkään perunamuusista tehdystä leivästä, kun se jää niin kuohkeaksi ja on vielä seuraavanakin päivänä ihanan pehmeää ja maukasta syötävää.

Tänään on taasen meillä perhepäivähoitajilla koulutusilta eli ilta menee mukavasti muiden perhepäivähoitajien kanssa.

Tänään aamupäivän ulkoilu meni ripeästi, eikä kerennyt kylmä kangistaa, kun autoin Ukkosta luumupuiden karsimisessa.
Meillä nuo luumupuut on varmaan yhtä vanhoja kun on tämä talokin( eli viisikymmen luvun taitteesta). Nuo puut alkaa olla aikas korkeita ja osa luumuista jää siten käyttämättä.
Me Ukkoseni kanssa tultiin siihen tulokseen, että nyt asialle on tehtävä jotakin ja katkoimme sekä karsimme puita rajulla kädellä.
Saapas nyt sitten ensi kesänä nähdä tuleeko meille luumuja enään laisinkaan.


1/2 l kädenlämpöistä vettä
1 1/2 tl ruususuolaa
1-2 rkl siirappia
1 pss kuivahiivaa
n. 4 dl perunamuusia
2 dl kaurahiutaleita
n. 10 dl vehnäjauhoja

Sekoita veteen muusi ja mausteet.
Lisäile sitten kun olet saanut muusin hyvin sekaisin vesiseoksen joukkoon jauhoja, joihin olet sekoittanut kuivahiivan ja hiutaleita pikkuhiljaa hyvin sekoittaen.
Jatka jauhojen lisäystä niin kauan kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista.
Laita taikina kohoamaan leivinliinan alle noin puolesta tunnista tuntiin. Kun taikina on kohonnut melkein kaksin kertaiseksi jaa se neljään osaan.
Pyörittele jauhotetuin käsin taikina paloista leipiä ja anna taasen kohota puolisen tuntia.
Paista uunissa 225 asteessa noin 30-40 minuuttia tai kunnes leivät ovat saaneet kauniin värin pintaansa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)