maanantai 5. lokakuuta 2015

Hyvän aamun siemenleipä



Eilen illalla tuli väsättyä leipätaikina ja laitoin taikinan kohoamaan vuoissa jääkaappiin yön ylitse. Tänä aamuna otin sitten vuoat jääkaapista kohoamaan huoneen lämpöön.
Parin tunnin kohotuksen jälkeen sai leivät mennä uuniin lämpöhoitoon.
Helppoa kuin mikä.
Mikä parasta tähän leipään voi käyttää mitä tahansa siemeniä ja lesitä tai jauhoja.
Tästä ohjeesta tulee kaksi vuokaleipää tai yksi todella muhkea leipä.


8 dl vettä
4 tl ruususuolaa
2 rkl hunajaa
n.5 tl kuivahiivaa 
2 dl siemenseosta
 (minulla auringonkukkan-, pinjan-, pellavan- ja kurpitsan-siemeniä)
4 dl kauralesettä
2 dl ruishiutaleita
2 dl kaurahiutaleita
4 dl hiivaleipäjauhoja

Laita siement, suola ja hunaja kylmään veteen.
Sekoita sitten muut ainekset keskenään ja kaada ne pikkuhiljaa nesteeseen samalla koko ajan vaivaten taikinaa.
Jätä taikina pikkuisen löysäksi.
Jaa taikina tasan kahteen leipävuokaan ja laita vuoat yön ajaksi jääkaappiin.
Aamulla herätessäsi ota vuoat uunista ja anna niiden kohota huoneen lämmössä noin kaksi tuntia.
Paista ne sitten 225 asteessa noin 30-40 minuuttia ja herkullinen leipä on valmista. 
Anna leivän jäähtyä hieman ja sitten onkin vuoro herkutella lämpimällä leivällä ja kunnon nokareella voita.


2 kommenttia:

  1. NÄyttääpä herkulliselta, nam! Tåtå täytyy kokeilla:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos...tässä on nyt joku leipä puumi menossa :)

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)