keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Herkkusienispagettia


Tänään minulla oli aamulla verikokeeseen aika ja sitä ennen kun ei saanut syödä mitään, niin nälkä oli valtava, kun sieltä pois pääsin.
Ja lopun varmaan arvaattekin... Menin näet kauppaan ja arvaatkaas vain kuinka paljon tuli osteltua kaikkia heräteostoksia?
Siispä kassakuitti oli 30 Euron pintaa...murrr...
Eikä ostoksissa oikein mitään järkevää paitsi nyt tietenkin maidot ja ruisleivät. Vaalean leivän olenkin nyt taas alkanut tekemään vallan itse.

Tänään hoidokit ja tytöt syövät kanamakaronilaatikkoa ja minun teki niin mieli herkkusieni-pastaa, että ajattelin tehdä sitä vain sen verran, että minä ja Ukkoseni saamme syödä siitä.
Eilen iltapalaksi tein kuivahtaneista paahtoleivän käntyistä pizzaleipiä ja siitä sitten jäi isosta herkkusieni viipale purkista käyttämättä suurin osa eli tällä kertaa herkkusienipasta tulee säilyke herkkusienestä. 
Nuo tomaatit ja kurkut on vielä meidän kasvihuoneen satoa. Tänään kävin kaikki sadon noukkimassa yöpakkasten alta pois.

200 g luomu täysjyvä spagettia
1 iso tlk viipaloituja herkkusieniä liemineen
1 punasipuli
2 valkosipulin kynttä
n. 1 dl vihreää pestoa
2 rkl smetanaa
1/2 tl mustapippuri rouhetta

Keitä spagetti paketin ohjeen mukaisesti ja valuta se. 
Spagetin kiehuessa kuullota silputtu sipulit ja herkkusienet. 
Lisää joukkoon mausteet.
Kaada herkkusieni-sipuliseos valutetun spagetin päälle ja lisää joukkoon pesto sekä smetana.
Sekoita hyvin ja nauti heti ettei pääse jäähtymään.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)