keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Sitruunaiset lohipihvit


Tänään onkin hieman synkempi ja sateisempi päivä.
No, lapset tykkää taas välillä olla sisällä ja leikkiä leluilla. Näin kesä aikaan, kun olemme ulkona aina jos siihen on mahdollisuus, koska talvella sitten saa olla sisätiloissa enemmän. Niin, että tämä sisällä leikkiminenkin tuntuu aivan mukavalta vaihtelulta välillä.

Viimme viikolla tuli herkuteltua lohisuikaleista tehdyillä pihveillä.
Minulla oli sitruunamarinoituja lohisuikaleita, joista valmistin nämä pihvit.
Ostan usein pakastimeen valmiiksi odottamaan lohisuikaleita, kun ne ovat 30-50% alessa kaupassa. Sitten kun tekee kalaa mieli niin sulattelen lohisuikaleet pakasteesta.
Näissä lohi pihveissä on se hyvä puoli, että jos niitä jää yli ne sopivat mitä mainioimmin leivänpäällä nautittaviksi.

300 g sitruunalla marinoituja lohisuikaleita
2 paahtoleipää
1 kananmuna
1/2 limen mehu
1 rkl kalamaustetta
n.1 rkl tilliä

Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita ne tehosekoittimella muusiksi.
Anna makustua hetki jääkaapissa ja ota sitten lusikalla massa lettupannulle, jossa on sulatettua voita, ettei letut jää pannuun kiinni.
Paistele pihvit molemmin puolin keskilämmöllä noin parin minuuttia per puoli, että pinta saa kauniin värin ja pihvi paistuu sisältäkin kypsäksi.
Halutessasi voit hieman painaa massaa paistinlastalla, niin saat ohkaisempia ja pyöreämpiä pihvejä tarjottavaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)