keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Röstiperunat pekonilla


Hitsi, nyt se sitten alkoi... nimittäin syysflunssa.
Eilen jo hieman antoi tuntumia itsestään. Oli kylmä ja väsyttikin. Vietinkin illan peiton alla lukien.
Mutta aamulla sitten oli kurkku kipeänä ja nokka vuosi.
Tässä kun ei nyt olisi millään kerennyt sairastelemaan. Ensi viikonloppukin on täyteen puukattu menoja. 
No, troppia lääkekaapilta ja menoksi. Nyt ei kerkiä pienistä välittää.

Jääkaapin tyhjennys senkun vain jatkuu. Tällä kertaa jääkaapista löytyi keitettyjä perunoita jotka päätyivät rösteiksi.
Siinä sivussa tuli myös käytettyä fetanpalojakin, jotka viikonlopun juhlista oli jäänyt jääkaappiin.
Mitähän kivaa tuosta fetasta vielä keksisi valmistaa, kun sitä vieläkin jäi tuonne jääkaappiin?
No, katsotaan mitä tuleman pitää.

n.500 g jauhoista perunaa
4 kevätsipulin varret (voi käyttää 1 sipulin jos ei varsia ole saatavilla)
1 dl fetajuustoa
1/2 dl parmesaaniraastetta
n. 250 g pekonisilppua
ripaus ruususuolaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl savustettua paprikajauhetta

Paistamiseen voita.

Raasta perunat raasteeksi kulhoon, sirottele vähän suolaa ja pippuria, fetajuustoa ja silppua sipulinvarret sekä raasta parmesaanjuusto. Muusaa haarukalla fetajuusto pieneksi. Sekoita ainekset ja anna maustua hetken.
Kuumenna paistinpannussa voita ja kaada raaste pannulle. Painele lastalla tiiviiksi. 
Käännä rösti, kun seos on tarpeeksi hyytynyt niin, ettei se hajoa kääntäessä.
Paista toinen puoli.
Tarjoa kuumana ja rapeapintaisena dipin ja hyvän vihreän salaatin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)