maanantai 14. syyskuuta 2015

Kasvis uunimunakas


Päivä on taas alkanut ihanan aurinkoisena. 
Aloitin heti herättyäni päivän ruokien teon: kanarisottoa, eilisestä jäänyt jauhelihakastike päättyi canneloonejen sisään sekä juustosämpylät ovat kohoamassa liinan alla ja pääsevät pian paistumaan uuniin.

Mutta takaisin eiliseen... Olen pitkään suosinut suolaisia tarjottavia vieraillekin. Nykyään ei pakastimestani enään löydy aina makeita leivottavia ystävien tullessa kyläilemään.
Tässä nopea ja herkullinen herkku tarjottavaksi, kun vieraat ilmoittavat tulostaan on hyvin aikaa tehdä nopea munakas valmiiksi. Jos et kerkiä suikaloida ja paloitella kasviksia, niin voit hyvin käyttää kaupan valmiita kasvissekoituksia tähän ruokaan. 
Täytteitä voi vaihdella mielensä mukaan. Tällä kertaa tiesin vieraideni suosivan kasvisruokaa, joten tein kasvismunakkaan jääkaapin antimista.

Munakas sai sisäänsä viisi kukintoa parsakaalia, joista isoimmat puolitin.
1 sipuli suikaleina ja viisi kirsikka tomaattia sekä puolikas kesäkurpitsa suikaleina.
Pehmitin kasvikset paistinpannulla keski lämmöllä ja laitoin uunivuoan pohjalle. 
Sekoitin neljä kananmunaa ja laita joukkoon vajaa desi juustoraastetta ja puolikas teelusikallinen suolaa.
 Kaada seos kasvisten päälle ja raasta vielä pikkuisen parmesaania munakkaan pintaan.
Sitten vain uuniin 180-200 asteeseen noin 25-30 minuuttia. Niin, että munakas on hyytynyt ja saanut kaunniin värin pintaansa. 
Tarjoile lämpimänä salaatin kanssa.
(Maistuu kyllä kylmänäkin, jos vain munakasta jää jäljelle.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)