tiistai 22. syyskuuta 2015

Hernehöystö


Tänään söimme eilistä kanapastaa, jota taas kerran tein aivan liikaa. 
No, ehkäpä mä vielä jossain kohtaa opin, että meillä on nyt paljon pieniä hoidokeita ja ne isot ja enemän liikkuvat sekä enemän syövät ovat nyt poissa. Eli tässä taas odotellaan kun nämä hoidokit kasvaa ja alkavat myös syömään enemän.

Haalusin kuitenkin jotain uuttakin lautasille ja löysin tälläisen hernehöystön ruokamme kaveriksi.
Oli kyllä pirtsakkaa syötävää.
Muuntelin hieman ohjetta laitan sulkuihin taas nuo reseptin "oikeat"raaka-aineet. 
Ohje on muuten peräisin kesäkuun ET-lehdestä.

n. 4 dl herneitä
1 sipuli ja nippu ruohosipulia (1  purjo)
4 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
100 g fetajuustoa
1 oksa tuoretta salviaa
n. 1/2 tl mustapippuria

Leikkaa sipuli ja silppua ruohosipuli.
Kuullota ne öljyssä pannulla ja lisää sitten herneet joukkoon ja jatka paistamista muutama minuutti.
Murenna pannulle feta ja riivityt  salvian lehdet.
Mausta vielä mustapippurilla.
Tarjoa sellaisenaan grillatun kanan tai vaalean kalan kanssa.

VINKKI: 
Lopun höystön voi myös sekoittaa vihersalaatin joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)