maanantai 14. syyskuuta 2015

Hampurilaiset juustosämpylöistä


Näitä sämpylöitä on tullut tehtyä joskus aikaisemminkin. Mutta koska sämpylöistä tulee kerrassaan herkullisia, niin ajattelin ne tänne taas teille laittaa näytille.
Ohje on Yhteishyvän ruokasivuilta kotoisin.

Otin pakastimesta pienen palan jauhelihaa sulamaan, josko illaksi tehtäisiin iltapala hampurilaiset näistä sämpylöistä.
Päivällä kun hoidokit nukkuu, maustan jauhelihan ja paistan pieniä kokoliha pihvejä noiden sämpylöiden väliin. NAMSKISTA.

5 dl kädenlämpöistä vettä
50 g hiivaa
1 1/2 tl ruususuolaa
2 rkl sokeria
2 dl juustoraastetta
1/2 dl öljyä
n. 10.11 dl vehnäjauhoja

Voiteluun: 
Muna

Päälle: 
Juustoraastetta

Sekoita käden lämpöinen vesi ja hiiva toisiinsa.
Lisää suola ja sokeri sekä juustoraaste ja öljy.
Kaada jauhot pikkuhijaa sekaan koko ajan sekoitellen.
Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseki.
Leivo kohonneesta taikinasta sämpylöitä ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Laita taas liina päälle ja anna kohota kaksinkertaisiksi.
Voitele sämpylät munalla ja laita uuniin 225 asteeseen noin 12-14 minuutiksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)