lauantai 26. syyskuuta 2015

Caesar salaattia ja parmesaanikastiketta


Tänään saimme lauantai päivälliselle myös poikani ja tein ruoaksi pizzaa, caesar-salaattia ja uutuutena parmesaani-kastikkeen.
 Sopi kyllä todella hyvin salaatin kanssa.

Syömisen jälkeen katselin pojan ja vanhemman tytön kanssa leffan.
 Nuorimman leipoessa kaverinsa kanssa vadelma muffinsseja ja Ukkoseni korjaillessa tietokonetta.
Kudoin siinä samalla katsellessani vauvalle kypärämyssyä. Minä kun en osaa teeveetä katsella ilman, etten jotain käsillä samalla tekisi.
Toivottavasti tästä myssystä nyt tulisi, jo vihdoista viimein sopivan kokoinen. 
Eilen sain valmiiksi yhden myssyn, jolle nauroimme koko perhe. Siitä tuli kerrassaan fiasko... olisi mahtunut aikuisellekin, vaikka ohje lupasi ihan muuta.

Nyt on poika ja vanhempi tyttö lähtenyt omille menoilleen ja nuorempi alkoi siivoilla huonettaan kaverinsa lähdettyä. Ukkoseni lähti saunan lämmitys puuhiin ja minä täällä kirjoittelen teille sitten päivämme tohinoista.

Caesarsalaatti on kyllä yksi meidän perheen suosikki salaatti, helppo ja herkullinen.
Tykkään sen valmistaa niin, että broileri-palat sekä leipä-kuutiot ovat omissa astioissaani. Silloin saa jokainen laittaa omaan salaattiinsa oman määrän lisukkeita.

Revi salaattia vadille ja höylää joukkoon parmesaanijuustoa, sekoita ainekset.

Paista kuutioksi leikatut paahtoleivän palat pannulla, jossa kaksi valkosipulin kynttä paloina ja rutkasti öljyä, jota saa lorotella paahtoleiville myös paistaessä, jos pannu näyttää kuivalta. (Ei kuitenkaan kannata paistaa leipiä öljy-liemessä.)
Lisää joukkoon myös tuoretta tinjamia pari oksaa.
Kannattaa käännellä leipiä pannulla, niin ettei leipäkuutiot pala vaan ruskistuvat kauniisti.

Ostin tällä kertaa suomalaisia gourmet broilerin fileeleikkeitä, jotka oli valmiiksi maustettuja ja vain paistettiin pannulla. Paiston ja jäähdytyksen jälkeen kuution myös broileri leikkeet kuutioksi.
 Nämä  ja leipä-kuutiot Ukkoseni tänään paisteli salaattia varten ja minä ohjeistin salaatin-kastiketta tehdessäni.

Parmesaani-kastike

1 munan keltuainen
n. 1 dl parmesaani raastetta
n. 1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
n. 1/2 tl sormisuolaa
1/2 tl mustapippuri rouhetta

Sekoita kaikki ainekset ja laita jääkaappiin makustumaan. Muista sekoittaa vielä ennen tarjoilua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)