keskiviikko 19. elokuuta 2015

Uusinta eiliseltä eli vuokaleipää



Non niin, taas ollaan jo keskellä työviikkoa, miten tämä aika juoksee näin nopeasti. 

Eilen leipomistani vuokaleivistä viimmeistä kannikkaa vietiin aamulla ja nuorisoni kehui leivät siihen malliin, että äiteen sydän suli ja aloin leipoa uutta leipätaikinaa tänä aamuna. Täytyisiköhän alkaa taasen leipoa hieman useimin omatekoista leipää, kun menekki on näin hyvä.
Tällä kertaa leivät sai sisälleen tämän aamuiset kaurapuuron jämät.

Tänään sain vihdoista viimmein tehtyä kunnon kattilallisen kaalikeittoa.
Sekin on tässä toista viikkoa ollut tehtävien listalla. Nuorempi jo kyselikin, etteikö kaalisoppaa saadakaan. No, tässä on pyöritty niin noiden oman maan uusien pottujen ympärillä, ettei kaalikeittoa ole kerennyt ajatellakaan, vaikka se minunkin lempi ruokiini kuuluu.
Mutta nyt sitä tulee ja minun tuttuun tyyliini, koko kattilallinen piripintaan.
Kaalikeittohan vain paranee vanhetessaan.

6 dl käden lämpöistä vettä
25 g hiivaa
2 dl kaurapuuroa
2 tl ruususuolaa
2 rkl siirappia
2 dl vehnärouhetta
2 dl spelttihiutaleita
8-10 dl vehnäjauhoja

Pinnalle: 
Siemen sekoitusta

Sekoita nesteeseen hiiva kaurapuuro ja mausteet.
Lisää sitten vehnärouhe, hiutaleet ja jauhot.
Kaada kahteen leipävuokaan ja laita liina päälle. Anna kohota noin 40 minuuttia.
Sumuta leivän pinta vedellä ja ripottele pinnalle siemeniä.
Laita uuniin 200 asteeseen noin 40 minuutiksi.
Ota pois uunista ja kumoa leivät vuoista hoieman jäähtyneinä. Peitä leipä liinalla jos haluat pinnasta pehmeämmän. 



2 kommenttia:

Mukavaa kun kommentoit :)