perjantai 21. elokuuta 2015

Rukiinen mustikkapiirakka


Tämän herkullisen mustikkapiirakan tein pari viikkoa sitten, tultuamme mustikka metsästä Ukkoseni kanssa. Nyt kun kerrankin on mustikkaa yllinkyllin metsissä poimittavaksi, niin on tullut kokeiltua jos jonkin moisia mustikkapiirakka reseptiä. Tästä reseptistä pidän piirakan maun ja mehevyyden takia.
Ohje on peräisin K-ruoka.fi sivustolta.

Odotellaan tässä vielä yhtä hoidokkia tulevaksi hoitoon, niin päästään lähtemään tutuksi tulleeelle perjantain puisto kierroksellemme.
Taas kun on niin vähän tätä sakkia meillä hoidossa, että hyvin päästään lähtemään lasten kanssa puistoilemaan.

100 g voita
1 dl (intiaani)sokeria
1 kananmuna
1 1/2 dl kokojyvävehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

7-8 dl mustikoita
2-3 rkl perunajauhoja
1 prk maitorahkaa
1/2 dl  (intiaani)sokeria
1 kananmuna
2 tl vaniliinisokeria

 Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita keskenään vehnä- ja ruisjauhot sekä leivinjauhe. Lisää jauhoseos rasva-sokerivaahtoon. Sekoita juuri ja juuri tasaiseksi. Levitä taikina, jauhoja apuna käyttäen voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita mustikoiden joukkoon perunajauhot. Kaada seos vuokaan. Sekoita kermaviili, muna, sokeri ja vanilliinisokeri. Levitä seos mustikoiden päälle.
Paista uunissa 225 asteessa noin puolisen tuntia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)