tiistai 18. elokuuta 2015

Kauravuokaleivät



Minä sitten rakastan näiden vuokaleipien tekoa, koska ne saa niin helposti valmiiksi. Vain tuotteet sekaisin vaivaus ja vuokiin laitto, kohotus ja uuniin. Käsiä ei tarvitse enään sotkea ja taikinaa väännellä ja käännellä.
Meillä ainakin tämä on passelia leipää tällälaillä työpäivien lomassa tehtäväksi.

Tänään kiittelin tuota Ukkostani, kun on alkanut niin auttamaan näissä aamun töissä. Tänäänkin aloitti astiapesukoneen tyhjentämisellä sitten aamupuuro ja pannaritaikinan teko. Kaikki pakolliset aamu puhteet oli tehty jo puoli kahdeksaksi, jos olisin nämä yksin tehnyt aikaa olisi mennyt tuplasti enemän.

Tänään meillä aloittelee uusi tyttö tai oikeastaan hän tulee vasta harjoittelemaaan äitinsä kanssa ja aloittaa sitten viikon päästä hoidon kokopäiväisenä. Sitten onkin meidän sakki täysilukuinen.


7 dl käden lämpöistä vettä
50 g hiivaa
2 rkl oliiviöljyä
2 tl ruususuolaa
2 rkl siirappia
2 dl kauraleseitä
2 dl kaurahiutaleita
n. 9-10 dl vehnäjauhoja
(minulla osa täysjyvävehnäjauhoja)

Päälle: seesaminsiemeniä

Sekoita veteen hiiva ja lisää myös suola, siirappi sekä öljy joukkoon.
Sitten vain leseitä, hiutaleita ja jauhoja nesteen sekaan.
Vaivaa hyvin ainakin viisi minuuttia. 
Sitten kaavi taikina leipävuokiin ja laita liinanen päälle ja anna kokota noin 40 minuuttia. Paista 225 asteessa noin 30-40 minuuttia


2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos, Helinä. Taisi se maistuakin kun piti heti tehdä uudet leivät seuraavana päivänä.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)