sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Couscous-salaatti broilerin ulkofileellä


Tänään oli tarkoitus syödä couscous-salaattia ja broilerin siipipaloja. Mutta ei aina käy niin, kuin haaveillaa. Siipipala paketti olikin auki yhdestä kulmasta ja tuoksu oli melkoinen pakettia aukaistessa. Siis ei muuta kuin paketti roskiin ja suunnittelemaan uutta ruokaa. 
Broileria halusin kuitenkin tehdä, koska olin jo saanut ihanan salsan tehtyä broileria varten. No, Kariniemen sivuilta löytyi mukavan tuntuinen ohje jonka teinkin sitten melkein kokonaan ohjetta kopioiden.
Onneksi meidän lähi kauppame on sunnuntaisinkin auki jo yhdeksältä, niin ei tullut ongelmia broilerin ulkofileen oston kanssa.

Eilen kävimme torilla syömässä ja ostamassa laatikollisen mansikkaa. Tämä olikin ensimäinen kerta kun säilöin mansikoitakin pakastimeen.
Tänään taas olemme menossa Pyynikin näkötornille munkille ja ostamaan Iloisen pojan lähiruoka kauppa-autolta ensi viikon ruoat.


2 dl couscousia 
2 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 rkl oliiviöljyä 
2 dl pakasteherneitä 
1 paprika kuutioina
1 punasipuli kuutioina
2 tomaattia kuutioina
2 rkl hienonnettua tuoretta minttua 
2 rkl limenmehua 
valkopippuria
1/2 tl (ruusu)suolaa

Kiehauta vesi ja lisää joukkoon kasvisliemikuutio, lisää kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä ja couscous. Anna ruoan kiehahtaa, sekoita hyvin ja peitä astia kannella. Anna couscousin turvota 10 minuuttia. Leikkaa paistetut sisäfileet suikaleiksi ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Mausta seos limenmehulla ja ripauksella pippuria sekä suolalla. Tarkista maku vielä ennen tarjoilua.

Minä tarjoilin ruoan lämpimänä ja meillä ainakin tykättiin, että maut olivat juuri kohdillaa. 
Loppu salaatti ja broilerit ovatkin sitten iltapalana kylmiltään.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)