maanantai 15. kesäkuuta 2015

Marinoitu kukkakaalisalaatti



Taas löytyi yksi herkullinen salaatti lisää kesä herkuksi. Ohje oli vanhassa Pirkka ruoka lehtisessä vuodelta 2012 huhtikuu.
Oli niin herkullista, että täytyi lisätä vielä lisää kukkakaalia ja salaattijuustoa joukkoon, sekä kaksi kevätsipulin vartta (nämä sipulin varret ei siis kuulu aitoon ohjeeseen.)
 Kyllä olikin onnistunut lisäys.

Täällä saadaankin pian omasta maasta noita sipulin varsia, sekä mansikkaa mansikkamaalta. Nyt kun vihdoista viimmein tajusin repiä vanhat mansikan taimet pois ja ostaa uusia tilalle.
Kasvihuoneesta taas tulee jo satoa yllinkyllin mm. mansikkaa, kurkkua ja tomaattia, chiliä ja yrttejä. Pian on myös salaattia ja pinaattia yli omien tarpeiden.


300 g kukkakaalia
250 g tomaattia
125 g salaattijuustoa
öljymarinadissa
2 kppl varhais sipulin varsia
1 ruukku jääsalaattia

MARINADI:
1/2 dl salaattijuuston öljyä
2 rkl omenaviinietikkaa
1/2 rkl juoksevaa hunajaa
4 mintunlehteä
n. 1 tl mustapippuria rouheena
1/2 tl ruususuolaa


Paloittele kukkakaalin kukinnot ja varsi pieniksi paloiksi sekä silppua sipulin varret.
 Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada kukkakaali/sipuli silpun päälle. Lisää salaattijuusto sekä tomaatin palat  ja anna marinoitua ainakin tunnin. Revi salaatti ja kaada marinoidut kukkakaalit päälle. Sekoita ja nauti.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos, mukavaa on ollut.
      Toivottelen nyt täältä mukavaa alkavaa viikkoa sinulle.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)