sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Kolmen juuston parsapiirakka


Lopulta saan taas teille tänne reseptejäkin kirjoitettua. Näitä muuten on vinopino kertynyt tähän tietokone pöydälleni. Samoin valokuvia on kameralla vaikka ja kuinka paljon. osasta en enään edes muista mitä ohjetta on tullut käytettyä.
Täytyisiköhän minun hieman petrata näissä touhuissani.

Eilen olikin todella ihana päivä. Tyttöjen koulut loppuivat ja vanhempi meni tytöistä meni kaverinsa kanssa iltaan asti. Nuorempi taas oli meillä kaverinsa kanssa ja leipoi meille muffinsseja.
Minä istuttelin perunat maahan ja Ukkoseni leikkasi nurmikon ja palasteli ja poltti ulkoroihussa meidän vanhan nojatuolin. Eipä jäänyt tuolista kuin pari rauta osaa jäljelle.

Pst: Tämän ohjeen kirjoitti vanhin tyttöni tänne blogiin ja ohje on suora kopio Kotiliedestä numero 8.



POHJA

250g maitorahkaa
250g voita tai margariinia
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

TÄYTE

300g parsakaalia
3 kananmunaa
3 dl kuohukermaa
50g parmesaanijuustoraastetta
150g sinihomejuustoa
100g Västerbottenjuustoa raastettuna
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Sekoita kulhossa maitorahka ja pehmeä rasva sekaisin. Lisää jauho-leivinjauheseos.
Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Voit valmistaa taikinan kätevästi myös moni-
toimikoneessa. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Paloittele parsakaali pieniksi nupuiksi. Kuori ja paloittele myös varsi. Kiehauta parsakaalia
suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti. Valuta huolella.
Sekoita kulhossa kananmunat, kerma ja parmesaaniraaste tasaiseksi.
Vuoraa leivinpaperilla uunipelti tai -vuoka (noin 26 x 38 cm). Nosta leivinpaperiarkki
kostean pyyhkeen päälle, ja kaulitse taikina suoraan  paperiarkin kokoiseksi levyksi.
Siirrä pellin päälle. Pistele pohjaan reikiä haarukalla.
Levitä pohjalle ensin parsakaalit. Murusta pinnalle sinihomejuusto. Levitä päälle
juustoraaste ja mausteet. Valuta pinnalle munakermaseos.
Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin
ruskea. Anna jäähtyä hetki, paloittele.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)