torstai 28. toukokuuta 2015

Herkkusienikeitto parmessaanikrutongeilla




Nyt on pakko hehkuttaa teille tästä herkkusienikeitosta, jota tänään tein.
 Tämä annos on kahdelle hengelle ja ohje on peräisin maaliskuun 2013 Yhteishyvän ruoka-liitteestä.
Siis, niin herkullista syötävää, että vie kyllä kielen mennessään.
Ohjetta tuli taas hieman tuunattua oman kaapin antimien mukaan.
Laitan sulkuihin omat lisäykseni.
Ja jos mielestäsi keitto on liian tönkköä niin halutessaan voi lisätä hieman nestettä keiton joukkoon.


Eilen kävin tyttöjen kanssa vielä kaupungilla ostamassa kengät kevätjuhliin ja muutenkin shoppailemassa kesävaatteita.
Illalla sitten olinkin aivan puhki naatti.
Kyllä se työpäivän jälkeen on hieman liikaa tuo kaupungilla kiertely meikäläiselle.
Tässä on muutenkin taas vaikka kuika ja paljon menoa ja meininkiä tiedossa.
Kesäkuun puoleen väliin on viikonloputkin puukattu aivan täyteen menoja.
Eipä pääse sammaloitumaan tämä akka ;)

1 rs (200 g) herkkusieniä
1 sipuli
1 rkl voita
1 1/2 rkl vehnäjauhoja
3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
100 g (valkosipuli-yrtti) tuorejuustoa maustamatonta
2 rkl soijakastiketta
muutama tippa tabascoa 
1/2 tl ruususuolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria

PARMESAANIKRUTONGIT

2 viipaletta paahtoleipää
1 rkl voita
3 rkl parmesaaniraastetta
(1 valkosipunkynsi)

Kuori ja hienonna sipuli.
Paista sipulit ja pilkotut sienet kattilassa.
kunnes sienistä on haihtunut neste.
Ripottele sieni-sipuliseoksen päälle vehnäjauhot, sekoita ja kaada joukkoon vesi ja kasvisliemikuutio.
Keitä noin 10 minuuttia ja lisää keittoon tuorejuusto sekä mausteet.

Leikkaa paahtoleivät kuutioiksi ja paista pannulla voissa ja valkosipulinkynsi siivujen kera, ruskista leipäkuutiot joka puolelta hyvin. Sirottele lämpimien leipäkuutioiden pinnalle parmesaani raaste.

Oikeassa ohjeessa keitto soseutettiin, mutta minä jätin sen tekemättä, koska keitosta tuli niin kauniin näköistä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)