keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Pinaattiperunat


Nyt kun kaupoista taas löytyy uusiaperunoita, vaikka vielä ulkomaalaisia ovatkin, niin tuon tämän perunaherkun tapetille.
Keitin nytkin yli kilon perunoita ja puolet tein tällä pinaattiperuna ohjeella ja toisen puolen sitten aivan tavallisia.

Mua sitten jurppi ja oikein kunnolla.
Olen näet tässä juuri ollut kunnon kuume flunssassa pari viikkoa. Pientä kuume kituutusta iltaisin ja nyt kun luulin sen menneen ohitse niin eikös se tänä aamuna alkanut taas. Vetelin tuossa hoidokeiden lähdettyä oikein kunnon kauneus unet. (Vaikkei se tähän naamaan nyt mitään auta.)
 Tunti mennä hujahti nukkuessa.
Minulle kun ei oikein nämä laakerilla lepäämiset sovi, tulee niin turhautunut olo.
Soittelimmekin juuri Mumskun kanssa ja sanoin, että kun ei kerta tuo lepokaan auta niin mennään sitten ja katsellaan koska tauti ottaa laantuakseen.
(Tässä siis syy tähän vähäiseen kirjoitteluunikin teille.)

Siispä eilen otin taikina juuren pakastimesta ja tänään aamusella laitoin sen juurtumaan.
Nyt leipaisin sitten leivän, joka kohoilee pikkuhiljaa tuolla uuninssa, jossa on valo päällä.
Illalla yhdeksän jälkeen saan laittaa uunin päälle ja saamme vielä iltapalalle tuoretta leipää.

n. 500 g uusia perunoita
1 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
n. 2 dl maitoa (minulla tällä kertaa kookosmaitoa)
1 dl hienonnettua tuore pinaattia
1 dl ranskankermaa
n. 1 tl ruususuolaa
1 dl ruohosipulia

Keitä perunat. 

Sulata voi ja lisää joukkoon vehnäjauhot.
Lisää maito ja sekoita huolella, ettei jää paakkuja.
Lisää pinaatti joukkoon ja hauduttele vielä noin 5 minuuttia.
Lisää joukkoon ranskankerma ja ruohosipuli silppu.
Puolita kypsät perunat kastikkeen joukkoon.
Sekoita ja tarjoile vaikka kalan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)