kotiliesi

sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Tomaattiset lihapulla patongit


Kevät siivouksia on tullut viikon aikana tehtyä.
Eteisessä odottaa kolme jätesäkillistä tyttöjen pieneksi menneitä vaatteita.
Samoin autotallista lähtee samalla kyydillä polkupyörä ja parit sukset.
Ihanaa kun saa lopultakin paikkoja siistimmiksi.
Näin huomaa kuinka paljon sitä ihminen säästää, jos vielä muka tarvitisi.

Ukkonen pesi eilen saunan, ralleja myöten toi ulos ja päästeli painepesurilla menemään.
Tänään onkin ihana mennä puhtaaseen saunaan. Sitä ennen vain vaihdan nuo lakanat ja laitan sitten pesukoneen pyörimään. Huomiseksi tarvitsee kuulemma vielä kuivua kouluvaatteita tytöille.
Tuolla olisi olohuoneessa vielä kuivaustelineellä eilisen pestyt pyykit. Kai ne on alta pois viikattava. 

Ensi viikon ruokalistakin on vielä tekemättä.
No, eiköhän sekin tästä selkene, kun katsoo pakastimen tilanteen.
Kaupassa tuli jo käytyä ja osteltua viikon tarpeet.

Tänään ajattelin päivälliseksi tehdä tomaattikastikkeen spagetilla, mutta eihän se käynyt ihan niin kuin ajattelin.
Iltapalaksi piti sitten olla näitä lihapulla täytteisiä patonkeja ja loppu tomaattikastike päälle. 
Mutta teinkin liian löysän lihapulla taikinan ja ensimmäiset lihapullat menivät muusiksi, joten kaadoin ne suosilla tomaattikastikkeen joukkoon ja aloin tekemään patongeista ruokaa.
Olisihan sitä voinut tehdä jauhelihaisan tomaattikastikkeen, mutta koska jo kaksi päivää olimme syöneet jauhelihakastiketta niin ajattelin kotiväen protestoivan jos taaskin syömme melkein samaa ruokaa.


Siispä otin kaapista esipäistetut patongit ja halkaisin keskeltä.
Kaadoin jauhelihaista tomaattikastiketta puolet neljää patonkiin ja ne loput lihapullat (joita tuli kolme aina patonkia kohden).
Sitten vain loppu kastike päälle ja paistettua pekoni suikaletta sekä juustoraastetta.
Paistoin 225 asteessa noin 10 minuuttia että juusto ja patongit saivat kauniin värin pintaansa.

TOMAATTIKASTIKE

1 tlk paseerattua tomaattia
1 rkl öljyä
2 valkosipulia
1 sipuli
1/2 tl ruokosokeria
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl suolaa
1 rkl basilikaa

Kuullota sipulisilppua öljyssä pannulla noin 5 minuuttia ja kaada joukkoon paseerattu tomaatti sekä sokeri. Anna muhia pannulla noin 10 minuuttia ja mausta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)