tiistai 17. maaliskuuta 2015

Lohkopottuu ja dippii



Jassoo, taas on ruoat tältä päivältä syöty ja sadut luettu. Pienemät ovat sängyssä ja isot odottelee kerhoon lähtöä ulkona.

Tänään oli perinteistä uunimakkaraa ja lohkoperunoita. Meinasin ruskistaa oikein kunnolla nuo lohkopotut, kun ulkona oli niin lämmintä ja aurinkoista, ettei millään tehnyt mieli tulla sisälle.
Ukkoseni olikin noiden isompien lasten kanssa potkimassa palloa kentällä ja minä näiden pienempien kanssa kotipihassa leikkimässä.

Tein taas kunnon satsin noita lohkoperunoita, niin saa vielä välipallakin herkutella tuon dippikastikkeen kanssa.

n. 1 kg peunoita
1/2 dl öljyä
1 rkl paprikajauhetta
1 tl chilimaustetta
1 tl mustapippuria
1 tl ruususuolaa
2 rkl soijakastiketta

Pese perunoista suuremmat mullat pois ja lohko ne.
Kaada uunipellille ja mausta sekä öljyä. Sitten vain kunnon sekoitus ja uuniin 225 asteeseen noin 45 minuutiksi. Minulla meni vahingossa tunti ja potut hieman rapsakoituivat ja tummuivat. Mutta ei se menoa haitannut, päin vastoin.

2 kommenttia:

  1. On se kumma, että noita uunissa paistettuja perunoita tulee tehtyä ihan liian harvoin. Ja kun ovat vielä naposteluruokaakin ihan paremmasta päästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoppa Sirkku muuta. Niin herkullisia ja hyviä naposteltavia.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)