kotiliesi

sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Kvinoasalaattia ja paistettua fetaa


MUKAVAA PALMUSUNNUNTAITA.

Viikonloppu on mennyt tuttuun tapaansa todella nopeasti.
Eilen olimme kaupungilla tyttöjen kanssa.
Viisi tuntia meni kävellessä ja kauppoja kierrellessä. Kyllä tuli osteltuakin, viiden ison kassin kanssa tulimme kotiin ja jalat aivan muusina. 

Tänään lähdimme taas tyttöjen sekä pojan ja hänen tyttöystävänsä kanssa kaupoille. Tällä kertaa kohteena oli urheiluliike ja conversen lenkkarit sekä ruokakauppa (tässä aivan kotimme lähellä).
Vielä pitäisi vanhemman tytön kesätakki ostaa netistä, niin eiköhän ne ostokset sitten ole siinä vähäksi aikaa. 
Tiedä häntä itsenikin tekisi mieli tuolta yhdestä nettikaupasta hieman kesä vaatteita, mutta josko sitä vielä hieman odottelisi ja miettisi asiaa.

Tytöt lähtivät juuri veljelleen kyläilemään ja Ukkoseni kahville huoltamolle. 
Jippii... koko talo on minun. Ette kyllä ikinä arvaa mitä ensimmäisenä aina teen jos olen yksin tässä huushollissa. No, teevee kiinni ja kuuntelen tätä ihanaa hiljaisuutta.


Tänään tein aamusella kvinoasalaatin. Olin ajatellut, että syömme sitä ja possunleikkeitä, mutta Ukkoseni kuori perunat ja minä tein niistä sitten muusia vielä lautaselle kaiken kukkuraksi.
Tämän päivän ruokiin sain innostukseni viimme viikolla tulleesta uuden uutukaisesta Maku-lehdestä.
Feta ohje on kokonaan sieltä kopioitu ja kvinoasalaatin muuntelin lehden salaatista.

Tuosta paistetusta fetasta vielä sen verran, että tykästyimme siihen kaikki. Jätin palat kaikille nautittavaksi sellaisenaan ja kyllä vei kielen mennessään.
Sopi myös tuohon salaattiin niinkuin nappi silmään.


2 nyrkillistä babypinaattia
puoli nippua rucolaa
2 dl keitettyä kvinoaa
1 1/2 dl säilöttyä paprikaa etikkaliemessä
3 rkl kuivattua minttua
3 rkl sitruunanmehua
ripaus ruususuolaa, mustapippuria ja valkosipuli rouhetta

100 g  paistettua fetajuustoa

Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaisesti ja anna hetki jäähtyä.
Huuhtele salaatit ja pilko suupaloiksi tarjoilulautaselle.
Valuta ylimääräinen liemi pois paprikasuikaleista ja mausta salaatti.
Ripottele joukkoon paisttua fetajuustoa.



PAISTETTU FETAJUUSTO:

Yksinkertaisesti laita feta uunin kestävälle vuoalle ja voitele kumminkin puoli oliiviöljyllä (minulla tälläkertaa sitruunaista oliiviöljyä).
Sitten vain uuniin 200 asteeseen ja anna pinnan hieman tummua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)