torstai 26. maaliskuuta 2015

Kukkakaalimuusi juustolla


Eilen tuli uusi Maku-lehti postilaatikkoon ja se piti sisällään niin paljon herkkuja, joita haluan kokeilla, ettei tässä pienet flunssat nyt meinaa mitään. Pakko päästä kokkailemaan.
Ensimmäiseksi kokeiluun pääsi kukkakaalimuusi juustolla. Ohjeessa luki vain juustoraastetta ja minä halusin kokeilla parmesaanilla.
 Hummm... hyvää tuli, meinasi ihan mennä kieli mukana kun tätä herkkua söimme.
Pienillä makuvivahteilla saa aivan eri makuisia ruokia, se tuli taas todistettua.

Oikeaan ohjeeseen ei kuulunut ollenkaan kaurajuomaa, mutta itseni mielestä se sopi vielä hyvin lisukkeeksi.

Sitten vielä muistutus hyvästä keittoliemestä, joka jää tuosta kun valutat nesteen pois kukkakaaleista. Minä kaadoin sen säilöön ja meinaan käyttää liemen sämpylätaikinan liemenä tässä seuraavaa sämpylätaikinaa tehdessäni.

Tästä ohjeesta tulee hyvin neljälle herkkusuulle muusia.
Ei muuta kuin herkuttelemaan.


1 (luomu)kukkakaali (n. 500 g)
2 dl (luomu)kasvislientä
50 g voita
1 dl juustoraastetta
2 rkl (luomu)kaurajuomaa
n.1/2 tl  ruususuolaa
n. 1/2 tl (luomu)valkopippuria

Pilko kukkakaali kukinnoiksi ja leikkaa varis pieniksi osiksi.
Keitä kukkakaalia kasvisliemessä noin 15 minuuttia. 
Valuta kukkakaali kuivaksi ja soseuta.
Lisää joukkoon voi, juustoraaste  ja mausteet. Jos sose on liian löysää lisää joukkoon hieman juustoraastetta.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)