tiistai 10. helmikuuta 2015

Suikalekastike


Tätä ruokaa tulee tehtyä usein, koska se on niin hyvää ja helppoa.
Eikä tämä ruoka petä koskaan aina yhtä hyvää ja maittavaa.
Teen tämän usein muiden uuniruokien ohella ja seuraavaksi päiväksi saa sitten herkullisen kastikkeen aivan kuin vahingossa.
Niin siis, nytkin eilen tehdessäni lihaperunasoselaatikkoa paistoin possunsuikale lihaa 400 g padassa sipulin ja 2 valkosipulin kynnen kanssa.
Lisäsin kaksi pilkottua porkkanaa joukkoon sekä kaksi vartta varsiselleriä pieninä paloina.
Kaada lihojen päälle puoli desiä vehnäjauhoja.
Paistelin näitä aikani ja lisäsin sitten joukkoon puoli litraa vettä sekä mustapippuria 1 tl samoin ruususuolaa.
Lihaliemikuution vielä sujautin matkaan mukaan ja annoin porista hetken.
Sitten vain muiden uuniruokien kaveriksi uuniin, minulla olikin tällä kertaa pitempi versio tuon uunin lämmityksen suhteen eli pata sai olla 225 asteessa noin melkeinpä kaksi tuntia, tuli pannaria ja leipää sekä tuo jauhelihaperunasoselaatikko uunista välilä ulos.
Pienempikin aika riittänee lihoille ja joskus jätän ne jälkilämmölle eli uuni pois päältä ja antaa muhia siellä vielä vaikka tunnin verran.
Muistathan hieman katsoa, ettei lihat aivan kärvisty uunissa, vaikka itse en kyllä nesteitä lisäile kesken vaan annan veden haihtua ja lihan hieman tummua, niin saa ihanan rapeaa lihaa tarjolle.
No, sitten minä laitan aina illalla jäähtyneen padan jääkaappiin ja odottamaan seuraavaa päivää.
Mutta tokihan ruoan voi hetikin tehdä loppuun asti jos haluaa.
No, minä sitten seuraavana päivänä laitan padan liedelle ja lisään taas puoli desiä vehnäjauhoja ja sekoittelen niitä hetken aikaa, niin että hieman tummuvat.
Lisää sitten joukkoon noin litra vettä ja lihaliemikuutio sekä 2 rkl soijakastiketta ja vajaa tl ruususuolaa.
Mustapippuriakin voi lisätä maun mukaan.
Itse laitoin vielä noin yhden desin verran sulatejuustoa joukkoon.
Nyt ei tarvitse muuta kuin antaa sulatejuuston sulaa kastekkeeseen ja sitten kastike onkin jo valmista nautittavaksi.
Kastikkeesta tulee sitä maukkaampi mitä kauemin se saa porista liedellä.


2 kommenttia:

  1. Suurustatko siis kahteen kertaan kastikkeen? Yht. 1,5 dl jauhoja noin pieneen liha määrään kuulostaa paljolta? Sekava ohje..

    VastaaPoista
  2. Kiitos anonyymi. Kyllä vaan suurustan välillä kaksi kertaa tämän kastikkeen.
    Toki voi vain kerrankin suurustaa, ihan kuinka itse haluaa.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)