kotiliesi

maanantai 9. helmikuuta 2015

Speltti-porkkanaleipä


Pitkästä aikaa tuli tehtyä oikein kunnon leipää.
Eiliseen pullaan meni kakki kokojyvä- että tavalliset-vehnäjauhot, joten nyt tuli leipää spelttijauhoista.
Ukkoseni haki kyllä heti aamutuimaan vehnäjauhojakin kaupasta, että pääsi valmistamaan hoidokeille pannaria.

Tänään oli näet taas kerran uunipäivä eli kaksi ruokaa uunissa, leivät sekä pannaria. Nyt riittää ruoat taas pitkälle keskiviikkoon asti. Silloinkaan ei tarvitse muutakuin kuoria noita jo keitettyjä pottuja ja tehdä niistä pyttipannua.

Tämä ohje on myös jostain lehdestä napattu, epäilen suuresti Mumskulta saamaani Kodinkuvalehteä tämän reseptin julkaisijaksi. No, varma en voi olla, koska näitä repäistyjä sivuja on minulla nippu kaupalla tallessa, "jos vaikka joskus innostuisin tekemään" kansiossani.

2 porkkanaa
4 dl vettä
1/2 pkt hiivaa
1 dl maitorahkaa
2 rkl hunajaa
1 rkl ruususuolaa
1 rkl öljyä
n. 10 dl spelttijauhoja

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
Kaada kädenlämpöistä vettä porkkanaraasteen päälle ja murenna hiiva joukkoon.
Lisää joukkoon muut ainekset.
Jauhot pikkuisen kerrallaan. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi ja anna kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 30-45 minuuttia.
Kaada taikina jauhotetulle työpöydälle  ja jaa kahteen osaan.
Leivo taikinasta kaksi leipää.
Kohota niitä leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä vielä liinan alla noin puolisen tuntia.
Paista uunissa 20-30 minuuttia 225 asteessa, kauniin ruskeiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)