kotiliesi

tiistai 24. helmikuuta 2015

Appelsiini-suklaakakku


Tänään on taas kerran pidetty uunipäivä eli samaan syssyyn paljon uuniruokaa.
Tai no, ruokaa ei tälläkertaa ollut muutakuin eilisestä jauhelihakastikkeesta tekemäni cannelloni-uunivuoka, mutta sitten tein kaksi leipää ja kakun sekä tietenkin tuon joka viikkoisen pannari herkun.
Tämän kahvikakun tein kuitenkin jo viimme viikolla. (Pikkaisen rästissä näitä reseptejä tuolla "pöytälaatikossa".


200 g voita
2 dl (intiaani)sokeria
3 munaa
1 appelsiinin kuori ja mehu
150 g tummaasuklaata
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää sitten munat yksitellen hyvin vatkaten.
Raasta sitten appelsiinin kuori ja purista mehu ja kaada ne taikinan joukkoon.
Sekoita kuivat aineet ja lisää nekin taikinaan.
Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa noin tunnin verran. 
Anna kakku jäähtyy hetken vuoassa ennen kumoamista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)