torstai 1. tammikuuta 2015

Uusivuosi ja kaksi ruokaa jauhelihasta


TERVETULOA UUSIVUOSI JA UUDET KUJEET

Meillä uusivuosi vaihtui tavaroita kokoillen.
Olimme näet eilen koko porukalla (poika ja hänen tyttöystävänsä mukaanlukien) Ikeassa ostoksilla. Mukaan tarttuikin iso pino tavaraa, niitä tässä olen sitten kasaillut tämän ja eilisen päivän.
Me emme muuten ihmeemmin uuttavuotta viettäneet, raketit sai jäädä kauppaan ja pihaa pidemmälle en viitsinyt edes lähteä liukastelemaa. Siis, oikea pääkallo keli. Pihaan kyllä laitettiin piharoihu eli poltettiin ulkogrillissä kaikki pahvit taivaan tuuliin.
No, yksi uudenvuoden lupauskin tuli tehtyä. Otin pari viikkoa sitten netissä osaa 100 päivää ilman viinaa haasteeseen ja nyt ollaan sitten tipattomalla reilulla kolmella kuukaudella.

Tänä aamuna sitten soitteli veljeni ja kyseli voisiko tulla piipahtamaan perheensä kanssa kylässä.
Kyllä olikin taas mukavaa turista kuulumisia ja katsella heidän pikkumiestä aivan livenä eikä vain valokuvista, joita pidän makuuhuoneen kulmakaapilla.

Tätä kyseistä ohjetta minun ei pitänyt tänne "tupaan" edes laittaa, koska olen tämän tänne ennenkin mielestäni laittanut, mutta koska poikkeaa hieman edellisestä ajattelin kuitenkin tämän nyt teille tänne räppästä.

Tätä ohjettakun valmistan niin teen aina edellis päivänä jauhelihakastikkeen spagetin kanssa ja sitten seuraavaana päivänä jauhelihakastike muuntautuu cannellonien täytteeksi. Siispä kirjoitan teille ensin jauhelihakastike ohjeeni ja sitten nuo cannellonit.

400 g naudanjauhelihaa
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä 
1 dl vehnäjauhoja
1 l vettä
3-4 rkl baslikaa
1-2 tl ruususuolaa
3 rkl soijakastiketta
11/2 dl ketsuppia
2 kasvisliemikuutiota
1 tl mustapippuria

Paista jauheliha ja silputut sipulit padassa. 
Lisää jauhot joukkoon ja anna ruskistua. 
Kaada puolet vedestä ja sekoittele kastiketta niin, ettei kastikkeeseen jää paakkuja.
Lisää mausteet ja kasvisliemikuutiot. Anna muhia hetki ennen syömistä.
Nauti spagetin tai perunoiden kanssa.

CANNELLONIT

Seuraavana päivänä lisään lopun jauhelihakastikkeen joukkoon 1 ison porkkanan, 4 rkl makeaa chilikastiketta ja juustoraastetta noin 2 dl.
Sekoitan ja kiehautan kastikkeen niin, että juustoraaste sulaa joukkoon.
Maista ja lisää tarvittaessa joukkoon hieman valkosipulia ja basilikaa.

Laita täytettyjen cannellonien sisään jauhelihakastiketta. (Minä laitan kastikkeen cannelloneihin hieman teelusikkaa isommalla lusikalla, niin homma käy joutuisammin ja sotkultakin suurinpiirtein vältytään.)
Täytä putket täyteen ja lado ne uunivuokaan yhdeksi kerrokseksi, vieri viereen.

Päälle sekoitan 2 1/2 dl kermaa (tällä kertaa oli noin 1 dl maitoa), 400 g paseerattuatomaattia ja 3 dl juustoraastetta.
Eli kaadan tämän seoksen cannellonien pinnalle.
Vielä 1 dl juustoraastetta pintaan ja sitten vuoka saakin mennä jo uuniin 225 asteeseen noin 30-45 minuutiksi.
Kannattaa hieman kurkkia uuniin ettei pinta aivan pala karrelle.
Anna vuoan jäähtyä ja makustua hetken (noin 5-10 minuuttia) uunista oton jälkeen.

Tässä kuva meidän cannellonivuoasta, toinen puoli vuokaa on jo paremmissa suissa, mutta tästä ruoasta meille saadaan kahden päivän ruoka koko perheelle.
Mukavia herkuttelu hetkiä.



2 kommenttia:

  1. Aikamoinen pääkallokeli kyllä taas osuikin uudellevuodelle. Meilläkin on piha ihan peilikirkas. Kyllä nyt on kova ikävä nastakenkiä...harmi että ne ovat vielä kaupassa ja odottavat lihavempaa tilipussia! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanne, tänään on onneksi satanut lisää vettä niin, että jäätkin alkaa olla sulanut pois.
      Jos sitä jo uskaltautuisi täältä pirtistä pihalle ;)

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)