maanantai 19. tammikuuta 2015

Pinaatti-spelttirisotto



Taas on huonoa kuvaa teille, mutta vasta huomasin, ettei minulla tästä risotosta muuta kuvaa ole tarjolla.
Näillä mennään tänään.

Tein tämän risoton eilen ja tänään laittelin tähteet salaatin sekaan.
Herkullista ja mitään ei mennyt hukkaan.

Olen nyt alkanut kutomaan hiemna vahvemmasta langasta mattoa ja käsi on oudokseltaan hieman kipeänä, mutta ei anneta sen haitata menoa.
Tänään olen menossa hoidokeiden lähdettyä kirjastoon.
Jos taas löytyisi joitain hyviä kirjoja lluettavaksi.
Minulla on vihossa paljon kirjailijoita ja kirjan nimiä joita koitan aina metsästää tuolta meidän kirjastosta. Yleensä vain todella huonolla menestyksellä.
Jospa nyt nappaisi edes pari kirjaa niin saisi illalla käpertyä peiton alle ja lukea oikein antaumiksella.


1 sipuli
öljyä
2 dl spelttihelmiä
1 kasvisliemikuutio
5 dl vettä
50 g pakastepinaattia
1 tl ruususuolaa
mustapippuria rouhittuna
4 rkl paahdettuja pinjansiemeniä

Hauduta sipuli pannulla öljyssä.
Lisää joukkoon spelttihelmet ja sekoita niitä kunnes ne ovat kuultavia.
Lisää joukkoon vettä vähitellen pienissä erissä, niin että se kerkeää imeytyä helmiin sekä kasvisliemikuutio.
Kypsennys kestää noin 20-25 minuuttia.
Laita risoton sekaan pinaatti ja anna sen sulaa joukkoon.
Mausta risotto ja ripottele joukkoon myös kuivalla pannulla paahdetut pinjansiemenet.
Tarjoile esimerkiksi kalan tai kanan kaverina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)